Τρίτη 3 Μαΐου 2011

14 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου



Με το σύνθημα TRADE FOR PEOPLE, FAIR TRADE YOUR WORLD χιλιάδες άτομα σε όλο τον κόσμο, το Σάββατο 14 Μαΐου θα στηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου.

Η Παγκόσμια ημέρα δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου αφορά στοδίκαιο εμπόριο, αφορά στον κόσμο, αφορά στους παραγωγούς, στους καταναλωτές, στους υποστηρικτές, στους εθελοντές και σε όσους συμμερίζονται τις αξίες και τους στόχους για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας.

Το εμπόριο πρέπει να ωφελεί τους πιο αδύναμους. Το εμπόριο μπορεί να δουλέψει για τους ανθρώπους. 

Το Δίκαιο Εμπόριο είναι μια αποτελεσματική και αποδοτική απάντηση στη φτώχεια, αφού μπορεί να συμβάλλει σε μια δίκαιη και βιώσιμη τοπική και παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Στις 14 Μαΐου του 2011 εκατομμύρια μικροί παραγωγοί, χειροτέχνες, αγρότες και μικροκατασκευαστές, παραγωγοί Δίκαιου Εμπορίου, έμποροι και καταναλωτές θα γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημερα του Δίκαιου Εμπορίου, και εμείς η FAIR TRADE HELLAS θέλοντας να υποστηρίξουμε και να γιορτάσουμε την μέρα αυτή διοργανώνουμε:

- Το καλοκαιρινό μας extreme Bazaar (από τις 10.00 έως τις 18.30) στην Βεΐκου 
- Βιωματική εκπαίδευση εθελοντών, καινούριων και παλιών
- Μια fundraising βραδιά στο Cabaret Voltaire με την προβολή ενόςμουσικό-ταξιδιοτικού ντοκιμαντέρ για το δίκαιο εμπόριο, μια υποστηριχτική συναυλία του ανερχόμενου μουσικού συγκροτήματος The 7 Frogs και ένα πάρτυ. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σας έχουμε όλους εκεί, για αυτό ελάτε! Προωθείστε το μήνυμα αυτό στους φίλους σας και φέρτε τους μαζί!
- Μια εκπαιδευτική συνάντηση για παιδιά την Κυριακή από τις 10 έως τις 16.30 στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας γραφίστες από την Άσπρη Μέρα/ Άσπρη Λέξη, τους μουσικούς από τους The 7 Frogs, τους DJ και τους εκπαιδευτές για την εθελοντική τους στήριξη. Επίσης, το Cabaret Voltaire για την προσφορά των χρημάτων που θα εισπραχτούν από τα εισιτήρια για τους σκοπούς της οργάνωσης!

Σας περιμένουμε

Η ομάδα της Fair Trade Hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου