Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πιλοτική εφαρμογή EduTubePlus στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας

Γράφει η Αγγελική Νικολοπούλου, Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Πάτρας

Στην υπηρεσία EduTubePlus ενταχθήκαμε από αρχές Οκτωβρίου 2010.

Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με τη συμμετοχή τους. Οι κωφοί λόγω της ακουστικής απώλειας προσλαμβάνουν τις πληροφορίες κυρίως μέσω της οπτικής οδού. Έτσι η συλλογή των video της υπηρεσίας διευκόλυνε τη διδασκαλία μας και κράτησε το ενδιαφέρον των μαθητών μας αμείωτο.
Αρχικά χρησιμοποιήσαμε τα video της υπηρεσίας και στη συνέχεια προτείναμε στους μαθητές μας να δημιουργήσουμε τα δικά μας video. Na γίνουν οι ίδιοι μικροί κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες. Πρώτα δουλέψαμε τις δραστηριότητες μέσα στις τάξεις ως γλώσσα. Στη συνέχεια οι μαθητές της Δ΄ τάξης έγραψαν το σενάριο για το «μούστο» και την «περπερούνα». Σε διαφορετικούς χρόνους το καθένα. Τα γυρίσματα των δραστηριοτήτων τα έκαναν οι ίδιοι. Στο τέλος μαζί με τους μαθητές κάναμε το μοντάζ. Η διαδικασία του μοντάζ τους άρεσε πιο πολύ απ΄όλα. Φυσικά η χαρά τους είναι μεγάλη που βλέπουν τα δύο video να έχουν ανεβεί και γνωρίζουν ότι τα μοιράζονται με εκατοντάδες μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η επόμενη ημέρα ήταν σίγουρα διαφορετική. Οι μαθητές έδειχναν πιο ενδιαφέρον για το μάθημα. Τώρα ψάχνουν μόνοι τους να βρουν video υπηρεσίας, το οποίο να τους ενδιαφέρει και σχεδιάζουν το επόμενο γύρισμα.

Θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους εκπαιδευτικούς και μαθητές η υπηρεσία να συνεχίσει το έργο το οποίο ξεκίνησε. Θα ήταν ένα διαρκές κίνητρο για τους μαθητές μας να αγωνίζονται για την κατάκτηση της γνώσης και της βελτίωσης του εαυτού τους. Αλλά και για εμάς πολύτιμο εργαλείο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα του έργου και ιδιαίτερα την κ. Παπαδημητρίου που ακόμα και σήμερα μας στηρίζει με τις γνώσεις της….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου