Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Εργαστήρι Λεξομαγειρικής για παιδιά Δημοτικού

Στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Τμήματος Περιφερειακών Βιβλιοθηκών θα διοργανωθεί εργαστήρι με τίτλο «Εργαστήρι Λεξομαγειρικής».

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του νέου εργαστηρίου για μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού με τίτλο «Εργαστήρι Λεξομαγειρικής». Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 18:45 – 19:45 στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, 2310324666)
Το εργαστήρι εμπνεύστηκε η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μόζα η οποία διδάσκει Δημιουργική Γραφή σε παιδιά. Απευθύνεται σε παιδιά που ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν (από Α' ως Γ' Δημοτικού) και θα συνοδεύονται από έναν ενήλικα γονέα ή κηδεμόνα. Κάθε συνάντηση διαρκεί 1 ώρα και θα ολοκληρωθεί σε 10 εβδομάδες.

Σκοπός του τμήματος θα είναι να δημιουργήσουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά (τα παιδιά ως πρωτεργάτες-εμπνευστές και οι γονείς ως βοηθοί-αρωγοί) τις δικές τους Ιστορίες και Παραμύθια, μέσα από παιχνίδια και διασκεδαστικό τρόπο συλλογής λέξεων και λεξοσυνταγών που θα τους δοθούν. 
Θα υπάρξει και συλλογική συνεργασία, αλλά το κάθε ζευγάρι (γονέας-παιδί) θα εργάζεται και θα δημιουργεί, κυρίως, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς και στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον τρόπο σκέψης τους άλλου. Επίσης, θα βοηθήσει τα παιδιά να εξοικειωθούν καλύτερα με τη χρησιμοποίηση των λέξεων.

Πηγή: cityportal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου