Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «36 παρτιτούρες για όλους»

Μόλις εκδόθηκε το βιβλίο «36 παρτιτούρες για όλους. Οι έλληνες συνθέτες πρωτοπορούν και… προκαλούν καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας», που περιέχει μουσικά εκπαιδευτικά έργα ειδικά για άτομα με αναπηρίες, από 14 συνθέτες.

Το βιβλίο, που είναι δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) και συνοδεύεται από cd, επιμελήθηκε ο Μιχάλης Κεφάλας και ολοκληρώθηκε με την χρηματοδότηση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Υμηττού, της εκδοτικής εταιρείας ΕΛΙΞ και του Μουσικού Οίκου «Παπαγρηγορίου-Νάκα».


Σημειώνουμε πως το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ξεχωριστό τεύχος σε γραφή Braille, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, για άτομα με προβλήματα όρασης.

Οι δημιουργοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν: Μαρίζα Βαμβουκλή, Γιώργος Δαραβέλης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Μπάμπης Καρράς, Έφη Μαρκουλάκη, Δημήτρης Μπούκας, Βαγγέλης Μπουντούνης, Απόστολος Ντάρλας, Αλεξάνδρα Περιστεράκη, Ευαγγελία Σερέτη, Ελένη Σκάρκου, Γεράσιμος Τριανταφύλλου, Βασιλική Φιλιππαίου και Νίκος Χατζηελευθερίου. Τα μέλη της επιστημονικής-καλλιτεχνικής επιτροπής ήταν οι: Χριστιάνα Αδαμοπούλου, Θόδωρος Αντωνίου, Αθανάσιος Δρίτσας, Πελίνα Ευαγγέλου, Λευκοθέα Καρτασίδου, Μιχάλης Κεφάλας, Γιάννης Σπετσιώτης, Μαρία Φιλιάνου και Ντόρα Ψαλτοπούλου-Καμίνη.

Απώτερος στόχος είναι στο μέλλον να υπάρξει μια σημαντική βιβλιοθήκη που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μουσικής εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, αλλά και να υποστηρίζει τη δυναμική ένταξης του ταλέντου των νέων μουσικών με αναπηρία στο υπάρχον μάχιμο μουσικό δημιουργικό δυναμικό της χώρας.

Το βιβλίο εκδόθηκε και διατίθεται από τον Οίκο «Παπαγρηγορίου-Νάκα» (2103221786, www.panasmusic.gr). Για την επικοινωνία σας με τον Μιχάλη Κεφάλα: 6987140604, michaliskeffalas@gmail.com

Πηγή: ΑναπηρίαΤώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου