Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μίλα, μη φοβάσαι!





Από τα πλέον αγαπητά πρόσωπα της νεολαίας αλλά και των προεφήβων, ο Αντώνη Κανάκης περνάει το δικό του μήνυμα κατά της βίας.

Ο παρουσιαστής, που και στο παρελθόν έχει αποδείξει την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, επανέρχεται με ένα νέο διαφημιστικό σποτ κοινωνικού περιεχομένου οπλίζοντάς τα με δύναμη για την όποια «κακιά» στιγμή.

«Ολοι γίναμε ή θύτες, ή θύματα, ή μάρτυρες του φαινομένου της προσχολικής βίας, φαινόμενο το οποίο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και κανείς δεν κάνει τίποτα. Βία ψυχολογική, σωματική, ακόμα και σεξουαλική ανάμεσα σε μαθητές. Βία που δεν πρόκειται να σταματήσει με τη σιωπή» λέει on camera ο Αντώνης Κανάκης και προτρέπει τα παιδιά να επικοινωνούν με την ειδική γραμμή όποια ώρα της ημέρας επιθυμούν.

Είναι μια πρωτοβουλία της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) που ιδρύθηκε το 1991, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Στα μέλη της περιλαμβάνονται έγκριτοι επιστήμονες με πολύχρονη και διακεκριμένη θητεία στον τομέα της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, με μεγάλη κλινική εμπειρία και σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Η ΕΨΥΠΕ αναπτύσσει δραστηριότητες στους τομείς της λειτουργίας νέων, πρότυπων υπηρεσιών (μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης), της υλοποίησης προγραμμάτων και παρεμβάσεων προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων.

Οσον αφορά την ευαισθησία του Αντώνη Κανάκη για θέματα που αφορούν την κακοποίηση παιδιών, είναι γνωστή και από την απλόχερη βοήθειά του στον αγώνα της «Κιβωτού του κόσμου». Μαζί με τον συνεργάτη του Γιάννη Σερβετά στο «Ράδιο Αρβύλα» πριν από λίγους μήνες πρόσφεραν τα έσοδά τους (500.000 ευρώ) από μεγάλη διαφημιστική καμπάνια κινητής τηλεφωνίας για τους σκοπούς της μη κερδοσκοπικής αυτής οργάνωσης. Πέραν της χειρονομίας τους αυτής τόσο ο Αντώνης Κανάκης όσο και ο Γιάννη Σερβετάς επισκέπτονται τακτικά την «Κιβωτό του κόσμου» και περνούν αρκετές ώρες με τα παιδιά που φιλοξενεί.

Πηγή: madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου