Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ομπρελονυχτερίδες

Από μαύρες ομπρέλες κομμένες στη μέση μπορείτε να φτιάξετε εντυπωσιακά φτερά για ένα ζευγάρι υπερμεγέθεις νυχτερίδες. Προσθέστε αυτιά και μία μάσκα για μεγαλύτερο μυστήριο.

Τι θα χρειαστείτε:

(Μαύρη) ομπρέλα
Κόφτη
Μαύρη μονωτική ταινία
Ψαλίδι
Πένσα
Σύρμα 28-gauge (0,32 mm) και κοφτάκι
Μετροταινία
Περίπου 2 μέτρα μαύρη κορδέλα πλάτους 1,5cm
Πιστόλι κόλλας
17,5cm μαύρο λάστιχο πλάτους 1,25cm
Συρραπτικό
Παραμάνες
Ανοίξτε την ομπρέλα. Χρησιμοποιήστε τον κόφτη για να κόψετε τις μεταλλικές συνδέσεις στα σημεία όπου οι ακτίνες ενώνονται με το στήριγμα. Κόψτε εντελώς το μπαστούνι της ομπρέλλας και καλύψτε τα αιχμηρά σημεία με μονωτική ταινία. Κόψτε την ομπρέλα σε δύο κομμάτια σχίζοντας το ύφασμα στη μέση δύο γειτονικών ακτίνων.

Με την πένσα ξετυλίξτε το σύρμα στο κεντρικό κομμάτι της ομπρέλας και απομακρύνετε το σύρμα και το πλαστικό. Η ομπρέλα θα πρέπει να χωριστεί σε δύο κομμάτια. Χρησιμοποιήστε σύρμα για να ξαναενώσετε τις ακτίνες στην κορυφή. Περάστε ένα κομμάτι σύρμα μέσα από τις μικρές τρύπες των ακτίνων κάθε μισού και κάντε μια θηλιά με το σύρμα σε κάθε άκρο.

Για να στηρίξετε το ελεύθερο ύφασμα κάθε μισού της ομπρέλλας στις ακτίνες, πιάστε την άκρη του υφάσματος με ένα κομμάτι σύρματος περίπου 7,5cm. Τυλίξτε το γύρω από το κεντρικό σύρμα που κρατάει τις ακτίνες ενωμένες.

Κόψτε δύο κομμάτια κορδέλλας μήκους περίπου 30cm. Κολλήστε τις άκρες κάθε κομματιού μεταξύ τους για να σχηματίσετε δύο θηλιές. Ενώστε τις με λάστιχο και τυλίξτε κάθε άκρο του λάστιχου γύρω από τη γωνία της θηλιάς και συρράψτε το. Κολλήστε ένα κομμάτι κορδέλας για να καλύψετε το σημείο που έχετε συρράψει.

Περάστε την κατασκευή σε αυτόν που θα την φορέσει. Κάτω από τις μασχάλες χρησιμοποιήστε παραμάνες για να τη συνδέσετε με τις μικρές συρμάτινες θηλιές που κρατάνε τις ακτίνες τις ομπρέλλας ενωμένες. Κόψτε δύο κομμάτια κορδέλας, το καθένα περίπου 12cm μακρύτερο από τον καρπό και με μία παραμάνα ενώστε το κέντρο κάθε κορδέλας με το άνω άκρο του φτερού. Κολλήστε κομμάτια κορδέλας για να κρύψετε τις παραμάνες. Δέστε τις κορδέλλες στους καρπούς και καρφιτσώστε τα κάτω άκρα των φτερών στα ρούχα.
Πηγή: απόδοση του "Umbrella Bats", όπως δημοσιεύτηκε στο The Best of Martha Stewart: Halloween Handbook, σελ.52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου