Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Επιλέχτηκε η νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού

Ολοκληρώθηκαν από το Συνήγορο του Παιδιού οι διαδικασίες επιλογής των 21 εφήβων, που θα απαρτίζουν τη νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του, για τη διετία 2011-2012.

Πρόκειται για παιδιά γεννημένα από το 1994 έως το 1997, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, τα οποία θα μεταφέρουν τις απόψεις των συμμαθητών και φίλων τους προς την ανεξάρτητη αρχή για θέματα προάσπισης και προαγωγής των δικαιωμάτων του εφήβου.

Η διαδικασία της επιλογής φέτος βασίστηκε σε αιτήσεις, που απεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ύστερα από ενημέρωση, που διακινήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας και αναρτήθηκε στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Παιδιού, στον οποίο υπάρχουν πληροφορίες για τη δράση της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων.

Ο Συνήγορος έλαβε συνολικά 250 αιτήσεις, τις οποίες επεξεργάστηκε και κατηγοριοποίησε. Στη συνέχεια έγινε επιλογή με κλήρωση, λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο των αιτήσεων και κριτήρια για την συγκρότηση της Ομάδας, ώστε να περιλαμβάνονται έφηβοι και των δύο φύλων, από διάφορες περιοχές της χώρας, παιδιά μεταναστών, έφηβοι που διαμένουν σε ιδρύματα και έφηβοι με αναπηρίες.

Η πρώτη συνάντηση της νέας Ομάδας Εφήβων Συμβούλων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την τελευταία συνάντηση της προηγούμενης ομάδας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου