Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Sematos: ευρωπαϊκή πύλη για τις νοηματικές γλώσσες

Sematos είναι η ευρωπαϊκή πύλη για τις νοηματικές γλώσσες. Προς το παρόν διαθέτει πληροφορίες για την Καταλανική Νοηματική Γλώσσα (LSC), την  Ισπανική Νοηματική Γλώσσα (LSE) τη Γαλλική Νοηματική Γλώσσα (LSF), τη Διεθνή Νοηματική (ISL) και τη Γερμανική Νοηματική Γλώσσα (DGS) (ανενεργό προς το παρόν). Για κάθε γλώσσα υπάρχει το αντίστοιχο δακτυλικό αλφάβητο και μια πολύ καλή βάση νοημάτων σε μορφή βίντεο (σε κάθε γλώσσα υπάρχει καταμέτρηση των νοημάτων που υπάρχουν σε βίντεο. Για παράδειγμα, σήμερα υπήρχαν 297 νοήματα της LSC, 6076 της LSE, 3600 της LSF και 440 νοήματα της ISL).

Αν ενδιαφέρεστε, λοιπόν, να μάθετε ποιο είναι το νόημα που χρησιμοποιείται σηνήθως σε διεθνές επίπεδο για να αποδόσει τη λέξη μόνος, επισκέπτεστε την κατηγορία για την ISL, πηγαίνετε το λήμμα "alone" και βλέπετε το βίντεο

Οι επιλογές σας δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, αλλά μπορείτε να γίνεται μέλος και να παίρνετε μέρος σε συνομιλίες (chat), να συμμετέχετε στο φόρουμ, να περιηγηθείτε σε σχετικούς συνδέσμους, ενώ προβλέπεται σύντομα να υπάρχει κατηγορία για ενημερωση και προσωπικά ιστολόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου