Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Γνωρίστε το Βρετανό αρχαιολόγο Ian Hodder

O Kαθηγητής Ian Hodder έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να παραδώσει διάλεξη με θέμα «Εngaging communities: past and present at Çatalhöyük».

To αρχαιολογικό πρόγραμμα ανασκαφών στο Catalhoyuk της Τουρκίαςυλοποιείται εδώ και 25 χρόνια. Έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την αρχαιολογική έρευνα και ανασκαφή, καθώς και για τη διαχείριση και συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο Καθηγητής Ian Hodder θεωρείται ένας από τους πιο πρωτοπόρους αρχαιολόγους που χρησιμοποιεί πάντα στο πεδίο τα πιο σύγχρονα μεθοδολογικά και θεωρητικά εργαλεία.

Ο Ιan Hodder διευθύνει το αρχαιολογικό πρόγραμμα ανασκαφών στην κεντρική Τουρκία από το 1993. Από το 1999, διατελεί καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Stanford στο Τμήμα Ανθρωπολογίας, όπου κατέχει τον τίτλο του Καθηγητή Dunlevie Family. Στην ακαδημαϊκή του καριέρα συγκαταλέγονται θέσεις στο Πανεπιστήμιο του Leeds, αλλά και στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή του, το 1974, στο θέμα «Χωρική ανάλυση στην αρχαιολογία».

Ο Ian Hodder μελετά την αρχαιολογική θεωρία και πρακτική και έχει συγγράψει πολυάριθμα άρθρα και βιβλία, συμπεριλαμβανομένων: «Symbols in Action» (Cambridge 1982), «Reading the Past» (Cambridge 1986), «The Domestication of Europe» (Oxford 1990), «The Archaeological Process» (Oxford 1999) και «Τhe Leopard’s Tale» (Themes and Hudson 2006).

Η διάλεξη του Ian Hodder αποτελεί την πρώτη από μια σειρά διαλέξεων επιφανών Βρετανών αρχαιολόγων την οποία διοργανώνει η Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την υποστήριξη του British Council και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών.

Πότε: Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2010, 7 μ.μ. 

Πού: Cotsen Hall, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Αναπήρων Πολέμου 9, 106 76 Αθήνα 

Πληροφορίες: 210 556 5606

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου