Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σεξουαλική παρενόχληση σε παιδικά ιδρύματα

Την ανάγκη ευαισθητοποίησης και σοβαρής αντιμετώπισης ζητημάτων που αφορούν παιδιά, τα οποία έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους εξαιτίας σοβαρών συναισθηματικών και άλλων προβλημάτων, θίγει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας του ΔΗΣΥ Στέλλα Κυριακίδου, με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες, για πιθανή σεξουαλική παρενόχληση παιδιών σε παιδική στέγη.

«Δυστυχώς, σε όλα τα ιδρύματα παιδικής προστασίας αυτά είναι προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Όμως, σημασία έχει να υπάρχουν οι σωστές διαδικασίες και η εξειδικευμένη αντιμετώπιση των παιδιών αυτών», αναφέρει η κ. Κυριακίδου.
Προσθέτει ότι χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων, θέτοντας ως πρώτιστο στόχο την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η κ. Κυριακίδου αναφέρει ότι το κράτος, το οποίο έχει τη νομική ευθύνη, οφείλει να κινηθεί με κατάλληλες διαδικασίες, που να εξασφαλίζουν τη μέγιστη προστασία των παιδιών αυτών.

Επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες τόσο για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, όσο και για τη διεπιστημονική παρακολούθηση και ιδιαίτερη φροντίδα των παιδιών που φιλοξενούν.

«Παρόλ' αυτά, χρειάζεται να γίνει έρευνα από τη διεύθυνση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, για να είμαστε βέβαιοι ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες που οι ίδιες οι υπηρεσίες είχαν συμπεριλάβει στο σχέδιο που είχαν εκπονήσει», αναφέρει.

Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι ως Επίτροπος Οικογένειας και Νεανικής Παραβατικότητας του ΔΗΣΥ θα παρακολουθεί στενά το θέμα.

Πηγή: sigmalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου