Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία και των γιορτών των Χριστουγέννων, η νομαρχία Θεσσαλονίκης και η αντινομαρχία Υγείας, για άλλη μια φορά, διοργανώνει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 εορταστική εκδήλωση για τους αναπήρους της πόλης μας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης». Η γιορτή αυτή, που έχει καθιερωθεί ως μία από τις ετήσιες εκδηλώσεις της αντινομαρχίας Υγείας, έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να συναντηθούν με μέλη συλλόγων και σωματείων, να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να βραβευθούν για τις επιδόσεις τους και πάνω από όλα να διασκεδάσουν.
Διακεκριμένοι επαγγελματίες της πόλης μας πρόθυμα συνδράμουν ως χορηγοί βοηθώντας το έργο της νομαρχίας. Δημοφιλείς καλλιτέχνες αναλαμβάνουν το ψυχαγωγικό μέρος της βραδιάς. Η χορωδία ανάπηρων παιδιών και καρκινοπαθών του Γιάννη Ιωσηφίδη συμμετέχει για άλλη μια φορά, τραγουδώντας κάλαντα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Ανάπηροι που διακρίθηκαν, τόσο ακαδημαϊκά όσο και σε άλλους τομείς δράσης, βραβεύονται. Η εκδήλωση αυτή γνωρίζει τεράστια επιτυχία κάθε χρονιά εξαιτίας της άρτιας διοργάνωσης και του φιλόξενου προσπελάσιμου χώρου.
Ο ανάπηρος συμπολίτης μας σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα: δυσκολίες πρόσβασης, εκπαίδευσης, αποδοχής, κοινωνικής ένταξης και ανεργία. Η νομαρχία Θεσσαλονίκης και η αντινομαρχία Υγείας προσπαθούν να είναι αρωγοί στα προβλήματα αυτά και να δίνουν λύσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Οι δράσεις τους στοχεύουν στη διευκόλυνση των αναπήρων και των οικογενειών τους και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
Το ενδιαφέρον της νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τους αναπήρους είναι δεδομένο και δεν περιορίζεται στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Το έργο της αντινομαρχίας Υγείας είναι ουσιαστικό και καθημερινό. Πιστεύει στον ανάπηρο πολίτη και στις δυνατότητές του και θεωρεί καθήκον της να του εξασφαλίσει κάθε ευκαιρία ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνία. Η διαδικασία της ένταξης των ανάπηρων συμπολιτών μας και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι αναμφίβολα σημείο πολιτισμού και προόδου που κάθε ευνομούμενη κοινωνία οφείλει να περιφρουρεί. Μία πόλη με τόσο έντονο πολυπολιτισμικό παρελθόν, όπως η Θεσσαλονίκη, που έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα όχι μόνο να αποδεχτεί, αλλά και να αξιοποιήσει το διαφορετικό, δεν μπορεί παρά να δώσει την ευκαιρία στους ανάπηρους συμπολίτες μας να αναγνωρίσουν τις ικανότητές τους και να τις χρησιμοποιήσουν διδάσκοντας σε όλους εμάς τους μη ανάπηρους ότι η διαφορά είναι δικαίωμα…
Πηγή: Αγγελιοφόρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου