Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αθλητισμός-Ημερίδα «Ο ειδικός αθλητισμός . Χθες... Σήμερα... Αύριο...;»

Το "θέλω" το κάνουν εύκολα "μπορώ", σε συνθήκες, μάλιστα, αντίξοες.
Δεν πτοούνται και συνεχίζουν με... ψηλά το κεφάλι, νιώθοντας, παράλληλα, αισιόδοξοι για το μέλλον, βασιζόμενοι, κύρια, στην ισχυρή επιθυμία τους να κατακτούν σε καθημερινή βάση δικά τους... Εβερεστ.

Τα παραπάνω αφορούν αθλητές με ειδικές ικανότητες και εκφράστηκαν με έμφαση σήμερα, σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑΜΕΑ.
Εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, με θέμα "Ειδικός Αθλητισμός.

Χθες... Σήμερα... Αύριο...;".

«Επιδίωξή μας, μέσα από τις δραστηριότητές μας, είναι να στηρίζουμε οικογένειες που έχουν παιδιά με ιδιαίτερη ικανότητα και πολλές φορές κρύβουν την κατάσταση που βιώνουν.
Να βοηθούμε για την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου, Χαρίλαος Καραγκιοζίδης.

Πρόσθεσε αναφέροντας: «Εγινε όμορφη κουβέντα σήμερα.
Είμαστε πάντα αισιόδοξοι για το μέλλον, γιατί πάντα υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται.

Το θέμα είναι να τους εντοπίσουμε και τους παρακινήσουμε να κινητοποιηθούν και να βάλουν το δικό τους... λιθαράκι στο έργο μας.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχουμε πολλούς εθελοντές».

Στην ημερίδα μίλησε ο Δρ. Αγγελος Ροδαφηνός, διευθυντής του τμήματος Ψυχολογίας του City College, αναπτύσσοντας το θέμα: «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι».
Για το παρελθόν του ειδικού αθλητισμού αναφορά έκανε ο παραολυμπιαονίκης της Σεούλ, Γιώργος Στεφανάτος, και για τον ειδικό αθλητισμό στην Ελλάδα σήμερα οι Σάκης Κωστάρης (υπεύθυνος επικοινωνίας Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής), Αλέξανδρος Ταξιλδάρης (αργυρός παραολυμπιονίκης).

Για τις προοπτικές του ειδικού αθλητισμού μίλησε ο προπονητής κολύμβησης ΑΜΕΑ, Γιώργος Μαθάς.

Στον τελευταίο, «... πατριάρχη της μαραθώνιας κολύμβησης» και «δάσκαλο όλων», όπως τον αποκάλεσε ο Γιώργος Στεφανάτος, ετοιμάστηκε στη διάρκεια της ημερίδας αφιέρωμα και του δόθηκε, ως δώρο, ανθολόγιο με ευχές από άλλοτε συναθλητές, συναδέλφους, μαθητές, συμμαθητές.

Πηγή: express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου