Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Υδάτινες μαθητικές ιστορίες

Μια τόσο απλή και καθημερινή κίνηση, όπως το άνοιγμα της βρύσης, αρκεί για να χρησιμοποιήσουμε το πολύτιμο στοιχείο και τις ζωογόνες ιδιότητές του.

Ζείδωρον το νερόν, ας μην το σπαταλάμε
Κι όμως... για εκατομμύρια συνανθρώπους μας αυτό αποτελεί μια ασύλληπτη πολυτέλεια: περίπου 700 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν σήμερα από έλλειψη νερού, πάνω από 6.000 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά είτε γιατί δεν υπάρχει αρκετό νερό είτε γιατί αυτό που υπάρχει είναι ακατάλληλο. Αλλά και στην ευρωπαϊκή μας «γειτονιά», η έλλειψη νερού και η ξηρασία αυξάνονται ανησυχητικά.

Με αυτά τα δεδομένα, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS διοργανώνει για τη σχολική χρονιά 2010-2011 καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα: «Υδάτινες Ιστορίες...» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη σπουδαιότητα του νερού για τη ζωή στον πλανήτη, την προστασία των υδατικών πόρων, τις συνέπειες από την έλλειψη πόσιμου νερού.
Τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα παιδιά να αναλάβουν δράση στην καθημερινότητά τους, στο σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά, εξοικονομώντας νερό.

Τα έργα ζωγραφικής, οι φωτογραφίες και τα κόμικς των παιδιών θα παρουσιαστούν τον Μάρτιο του 2011 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό της πλατείας Συντάγματος, στην Αθήνα, σε μια έκθεση ανοιχτή στο κοινό.

Μια επιτροπή αποτελούμενη από καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς θα επιλέξει και θα βραβεύσει σε κάθε κατηγορία τα έργα που θα ξεχωρίζουν από άποψη φαντασίας και καλλιτεχνικής δημιουργικότητας. Πληροφορίες: Κουκιάσα Μυρσίνη, τηλ.: 210-8228795, email: events@medsos.gr

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου