Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

16η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών

Τη 16η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών διοργανώνουν ο δήμος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείο Συκεών, τα Σαββατοκύριακα 27-28 Νοεμβρίου και 4-5 Δεκεμβρίου.

Εκατοντάδες χορωδοί από είκοσι χορωδίες, με τις προικισμένες φωνές τους θα εκφραστούν μέσω της μουσικής, αποδίδοντας τιμή στο έργο σπουδαίων συνθετών. Παράλληλα, θ’ αγγίξουν την ψυχή και την καρδιά μας που τόσο μεγάλη ανάγκη έχουν, ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο, από ομορφιά, αρμονία και ελπίδα.

«Η Πανελλήνια Χορωδιακή Συνάντηση αποτελεί έναν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό για το δήμο μας με διαχρονική αξία και ικανότητα προσέγγισης κάθε φορά νέων φίλων, νέων ακροατών. Στον εύφορο τόπο της κλασικής δημιουργίας, καρποφορεί τρυφερότητα, σαγήνη, συγκίνηση, προσμονή…», επισημαίνουν ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΔΚΕΚΠΠ Ιωάννης Δαλάτσης.

Η Συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων), οι μουσικές παραστάσεις θα ξεκινούν στις 6 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου