Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Notetakers Οθόνη Braille με ενσωματωμένο σημειωματάριο Esys 40

Τεχνικά χαρακτηριστικά: 40 κελία Braille, 40 πλήκτρα οδήγησης κέρσορα, Πληκτρολόγιο Braille 10 πλήκτρων, 2 joystick πλοήγησης, 4 ροδάκια πλοήγησης, Mini USB, Bluetooth, Θύρα για κάρτα, μνήμης Mini SD-card, Μπαταρία Λιθίου, Αυτονομία 20 ώρες, Τροφοδοτικό συμβατό με Nokia (5,7V), Διαστάσεις: 32,5cm x 8,6cm x 2cm, Βάρος: 500gr
Το Esys40 είναι μια φορητή οθόνη Braille με 40 κελιά και ενσωματωμένο πληκτρολόγιο Braille 10 πλήκτρων.
Ειδικά σχεδιασμένη για πολλαπλές λειτουργίες με μοντέρνο σχεδιασμό για χρήση στο γραφείο άλλα και ως φορητή συσκευή στο δρόμο.

Διαθέτει θύρα για κάρτα μνήμης mini SD-card για να αποθηκεύετε τα αρχεία σας όταν δεν είστε στο γραφείο.
Χάρη στη τεχνολογία επικοινωνίας Bluetooth και το ανάλογο λογισμικό, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με τον υπολογιστή σας άλλα και με το κινητό ή κάποια άλλη φορητή συσκευή τύπου PDA.
Το Braille πληκτρολόγιο του με 10 πλήκτρα, σας δίνει την δυνατότητα να αναπαράγετε όλους τους γνωστούς συνδυασμούς πλήκτρων για να γράφετε ή και να πλοηγήστε στον υπολογιστή σας, στις εφαρμογές των Windows άλλα και του κινητού τηλεφώνου ή του PDA.

Με την χρήση των δυο joysticks ελέγχετε εύκολα και γρήγορα τα μενού των Windows. Με τα ροδάκια πλοήγησης μπορείτε να ελέγχετε εύκολα της πληροφορίες σε κάποιο αρχείο.
Το Esys40 διαθέτει αυτόματο σύστημα προστασίας της μπαταρίας (auto sleep), δίνοντας στην συσκευή την δυνατότητα να διατηρήσει την μπαταριά για πολλές ημέρες λειτουργιάς και αυτονομίας.

Ενσωματωμένες εφαρμογές
Bluetooth: Συνδέστε το Esys40 σε οποιοδήποτε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή παλάμης διαθέτει Bluetooth. Από το μενού ρυθμίσεων του Bluetooth θα μπορέσετε να ρυθμίσετε εύκολα και γρήγορα τις παραμέτρους της σύνδεσης το όνομα της συσκευής, αλλά και τους κωδικούς ασφαλείας για την σύνδεση.
usb: Συνδέστε το Esys40 σε οποιοδήποτε υπολογιστή θέλετε μέσω της θύρας USB και εργαστείτε άνετα με το πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης. Ενεργοποιήστε την θύρα USB του Esys40 και σιγουρευτείτε ότι έχουν εγκατασταθεί οι κατάλληλοι οδηγοί στον υπολογιστή σας. Η κάρτα μνήμης mini SD-card θα παρουσιαστεί σαν εξωτερικός δίσκος.
notepad (Σημειωματάριο): Δημιουργήστε κείμενα εύκολα και γρήγορα, κρατήστε σημειώσεις και επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας παντού. Χρησιμοποιήστε εύκολα τις λειτουργίες του κειμενογράφου όπως "εύρεση και αντικατάσταση " ή "ετικέτα" κλπ. Αποθηκεύστε το έγγραφο σας και δημιουργήστε εύκολα μια δενδροειδή δομή των αρχείων και φακέλων σας. Χρησιμοποιήστε την λειτουργία "μόνο για ανάγνωση" για να διαβάσετε ένα βιβλίο, μεγάλα κείμενα, ή για να προστατέψτε τα αρχεία σας από αλλαγές που μπορεί να γίνουν κατά λάθος.
calculator (Αριθμομηχανή): Εκτελέστε απλούς υπολογισμούς και χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες μνήμης για να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα.
alarm clock (ξυπνητήρι): Ρυθμίστε το ξυπνητήρι ή κάποια υπενθύμιση για κάθε μέρα της εβδομάδας.
agenda (ημερολόγιο υποχρεώσεων) : Ρυθμίστε και καθορίστε τις συναντήσεις σας. Ελέγξτε το πρόγραμμα σας κατά ημέρα ή εβδομάδα, επιλέξτε την ημερομηνία για κάθε ραντεβού ξεχωριστά. Το πρόγραμμα σας θα σωθεί στη μνήμη της συσκευής σε μορφή κείμενου το οποίο μπορείτε να το μεταφέρετε στον υπολογιστή σας για να το εντάξετε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ημερολογίου.
tools (Εργαλεία): Αυτόματος έλεγχος των λειτουργιών της συσκευής, όπως λειτουργία μπαταρίας, πληκτρολογίου, κυττάρων Braille, επιλογή επιπλέον γλώσσας για το μενού της συσκευής ακόμα και δυνατότητα αυτόματης αναβάθμισης του λογισμικού

Το μενού της συσκευής είναι Ελληνικό και έχει ταυτόχρονη υποστήριξη γραφής και ανάγνωσης Braille για Ελληνικά και Αγγλικά.
Επίσης η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ως Οθόνη Braille ή και ως εξωτερικό πληκτρολόγιο Braille, συνδεδεμένη με τον υπολογιστή το PDA ή και το κινητό τηλέφωνο.
Η μνήμη της συσκευής ξεκινάει από 1 GB, υπάρχει όμως δυνατότητα επέκτασης της μέχρι 32 GB.
Συμβατότητα
Η οθόνη Braille, ESYS 40 είναι συμβατή με όλα τα παρακάτω λογισμικά για υπολογιστή, PDA, ή κινητό τηλέφωνο.
Jaws για Windows, Supernova, Window Eyes, BRLTTY - Linux text mode (Bluetooth only)
ORCA - Linux graphics mode, (Bluetooth only), Mobile Speak, Mobile Speak pocket, Talks, Pocket Hal.
Η χρήση των σημειωματάριων Braille προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα έναντι της χρήσης των γραφομηχανών και με την χρήση τους βοηθάμε και τον πλανήτη εξοικονομώντας πολύτιμο χαρτί.
Πηγή: blind 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου