Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Παραολυμπιακοί 2012: Η Μούτσιου πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Λονδίνο

Η Θεοδώρα Μούτσιου έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012.

Η πρωταθλήτρια της σκοποβολής κατέλαβε την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκοποβολής των Αμεα, που έγινε στο Ζάγκρεμπ, και μάλιστα στη συγκεκριμένη διοργάνωση ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ στο R5 αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν με 600/600.

Η Θεοδώρα Μούτσιου είναι 47 ετών, ξεκίνησε αθλητισμό από τον στίβο και ασχολήθηκε με τη σκοποβολή το 2006. Είναι αθλήτρια του ΑΣ ΔΟΞΑ (Θεσσαλονίκης) και προπονητής της είναι ο Νίκος Μίχας. «Η επιτυχία αυτή μού δίνει τη δύναμη να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να προπονηθώ σωστά και προπάντων τα παιδιά του ΣΣΒ που άνοιξαν την αγκαλιά τους και έγιναν για μένα μια δεύτερη οικογένεια. Θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στην Ρεα Χαριτάκη και τον Νίκο Μίχα» δήλωσε η ίδια.

Η Ελληνίδα σκοπεύτρια κατέκτησε μια από τις πρώτες 24 κάρτες (wild cards) που δόθηκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κροατίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ανάμεσα στους πρώτους που προκρίθηκαν για το Λονδίνο είναι και ο Σουηδός Γιόνας Γιάκομπσον, ένας αθλητής-θρύλος για το Παραολυμπιακό Κίνημα, που έχει λάβει μέρος σε οκτώ διοργανώσεις (το Λονδίνο θα είναι η ένατη) και έχει κατακτήσει συνολικά 27 μετάλλια (16 χρυσά-2 ασημένια-9 χάλκινα).

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή τονίζει ότι, μολονότι οι κάρτες είναι ονομαστικές, την τελική απόφαση για το ποιος αθλητής/αθλήτρια θα λάβει μέρος στο συγκεκριμένο αγώνισμα έχει η Παραολυμπιακή Επιτροπή της κάθε χώρας.

1 σχόλιο:

  1. prepei oloi na eimaste perifanoi pou kapoioi an8ropoi exoun to psixiko 8arros na antimetopisoun ta provlimata tis zois kai na sinexizoun ton megalo tous agona!

    ΑπάντησηΔιαγραφή