Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου στο "Σπίτι του Πολιτισμού"

Έκθεση με θέμα την ασφάλεια και τη σωστή οδική συμπεριφορά διοργανώνουν η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και το Τμήμα Τροχαίας από τις 4 έως τις 9 Οκτωβρίου στο «Σπίτι του Πολιτισμού» σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τροχαίες συγκρούσεις. Επίσης στο χώρο της πλατείας Μικρασιατών θα υπάρχει Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και εκθέματα οχημάτων από συγκρούσεις.

«Οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει μαθαίνω για να μπορώ να εφαρμόσω τον ... Κώδικα Ζωής» είναι το μήνυμα που στέλνει η τροχαία Ρεθύμνου, σημειώνοντας πως, οδηγώντας σωστά και υπεύθυνα συμβάλλουμε στη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.

«Επιβάλλεται να γίνουμε πρώτοι εμείς το καλό παράδειγμα για τα παιδιά μας, να τα συμβουλεύουμε σωστά για να μάθουν να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να γίνουν οι αυριανοί ευσυνείδητοι οδηγοί» υπογραμμίζει επίσης η Τροχαία συμπληρώνοντας πως ο βασικότερος τρόπος πρόληψης τραυματισμών για τα παιδιά είναι η σωστή χρήση του παιδικού καθίσματος και της ζώνης ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με υπολογισμούς, τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά μειώνουν κατά 70% τον κίνδυνο θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού. Mάλιστα σε περίπτωση σύγκρουσης, ακόμα και μέτριας βαρύτητας, αν το παιδί κρατιέται στην αγκαλιά, λειτουργεί σαν "αερόσακος" για τον ενήλικα που το κρατάει με αποτέλεσμα θανατηφόρες συνέπειες.

Η έκθεση αυτή γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , του Δήμου, του Εργατικού Κέντρου και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Για όποιον επιθυμεί να δει την έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως 10 το βράδυ.

Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν στις 7:30 το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου και αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.30 • Έναρξη έκθεσης
Προσέλευση επισήμων
19.45 • Τέλεση τρισάγιου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων τροχαίων.
20.00 • Χαιρετισμοί
Ομιλίες:
20.15 - 20.45 • Αθηνά Μαρκάκη, Ψυχολόγος MSc, Εκπαίδευση στη συστημική ψυχοθεραπεία, με θέμα “Το “τραύμα” μετά από τροχαία σύγκρουση”.
20.45 - 22.00 • Τάσος Μαρκουίζος, “ΙΑΒΕΡΗΣ”, οδηγός αγώνων, με θέμα “Οδική συμπεριφορά”.
Πηγή: GoodNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου