Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ημερίδα: "Καινοτόμες διδακτικές και παιδαγωγικές πρακτικές"

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, προκειμένου να βοηθήσει κυρίως τους αδιόριστους, τους μόνιμους συναδέλφους γαλλικής, αλλά και τους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων, να εμπλουτίσουν τις διδακτικές και παιδαγωγικές πρακτικές τους, προκειμένου να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στα νέα κριτήρια που καθορίζουν πλέον την παιδαγωγική και επαγγελματική τους επάρκεια, όπως αυτά διατυπώνονται ως ζητούμενα από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ, διοργανώνει στις 26-6-2010, ημέρα Σάββατο, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, (Σίνα 31), ημερίδα επιμόρφωσης, με σεμινάρια διδακτικής και παιδαγωγικής που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καθηγητές γαλλικών αλλά και όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές που το επιθυμούν. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν δύο εργαστήρια. Στη λήξη της ημερίδας θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. 

Πρόγραμμα 
9.00-10.00: Εγγραφές, διανομή του “Horizons Francophones” στα μέλη του Συλλόγου 
10.00-10.30: Χαιρετισμοί 
10.30-12.00: 1ος Κύκλος εργαστηρίων 
12.00-12.30: Διάλειμμα 
12.30-14.00: 2ος Κύκλος εργαστηρίων 
14.00: Λήξη της ημερίδας, διανομή βεβαιώσεων 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 10.30-12.00 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1: « Savoir choisir et pédagogiser le spot publicitaire » 
Εισηγήτρια: Αργυρούδη Μαρίνα, Σχολική Σύμβουλος Γ´Αθήνας 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2: «Η διαθεματική προσέγγιση στην τάξη: πρακτικές διδασκαλίας» 
Εισηγήτρια: Φωτιάδου Τερέζα, Σχολική Σύμβουλος Δ’ Αθήνας και Πειραιά 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3: «Μία επίσκεψη στο μουσείο: ένα διαθεματικό εργαλείο για τη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένης γλώσσας στη Δ.Ε. με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών» 
Εισηγητές: Γκούσιος Χαράλαμπος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Βλάχου Μαρία, καθηγήτρια γαλλικών αποσπασμένη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 4: «Αξιολόγηση της παιδαγωγικής επάρκειας: επιλέγοντας τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής». 
Εισηγητής:Αθανάσιος Σ. Τσάπελης, απόφοιτος μεταπτυχιακού "Θεωρία & Πράξη Διδασκαλίας & Αξιολόγησης", καθηγητής Δ.Ε. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ου ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 12.30-14.00 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1: «Εκπόνηση σχεδίων μαθήματος μέσω του νέου εγχειριδίου γαλλικής γλώσσας Γ´Γυμνασίου» 
Εισηγήτρια: Δάφνη Δήμητρα, Σχολική Σύμβουλος, Πελοποννήσου(Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2: «Κατάρτιση σχεδίου μαθήματος :βιωματική παρουσίαση και σχεδιασμός όλων των βημάτων και παραμέτρων ενός σχεδίου μαθήματος με παραδείγματα γραπτού και προφορικού λόγου»
Εισηγήτρια: Κατσαούνη Μαρίνα, Kαθηγήτρια Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού, M.Phil en développement soutenable en éducation et Economie 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3: «E-twinning: Πρακτικές εφαρμογές στο πλαίσιο διδασκαλίας της γαλλικής ως ξένης γλώσσας» 
Εισηγήτρια: Δρ.Χατζηγιάννογλου Θάλεια, Πρέσβειρα e-twinning 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 4: «Αξιολόγηση της παιδαγωγικής επάρκειας: επιλέγοντας τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής». 
Εισηγητής:Αθανάσιος Σ. Τσάπελης, απόφοιτος μεταπτυχιακού "Θεωρία & Πράξη Διδασκαλίας & Αξιολόγησης", καθηγητής Δ.Ε. 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια θα είναι δωρεάν για τα ταμειακώς εντάξει μέλη για το 2010. 
Τα μη μέλη του Συλλόγου θα καταβάλουν το ποσό των 40 ευρώ για το δικαίωμα συμμετοχής τους, τα έξοδα της διοργάνωσης καθώς και του έντυπου υλικού που θα διανεμηθεί. Οι συμμετέχοντες θα εγγράφονται στα εργαστήρια με τη σειρά που θα φτάνει η αίτηση εγγραφής τους, με προτεραιότητα στα μέλη του Συλλόγου. Η εγγραφή γίνεται για τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, με τη συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης εγγραφής στην ημερίδα ενώ, για τα μη μέλη, χρειάζεται και η αποστολή της φωτοτυπίας της απόδειξης πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα στον αρ. λογαριασμού 131/296053-28 στην επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ. 
Η εγγραφή μπορεί να γίνει με fax στο: 210-8321879 και 210-7625229 ή με επιστολή(όχι συστημένη), στη διεύθυνση Έντζη Κουτσουδάκη, Αγ. Δημητρίου Όπλων 54, Τ.Κ. 10445 ή (κατά προτίμηση) με e-mail στο apelf@hotmail.com. Για εγγραφές επί τόπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά μαζί μας για να κρατήσετε θέση. 
Εγγραφές έως 23-6-2010. Παρακαλούμε θερμά να μην καθυστερήσετε την εγγραφή σας για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων. Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., Έντζη Κουτσουδάκη στον αριθμό 210-8321879 ή με την αντιπρόεδρο Αλεξάνδρα Δήμα στο 210-7625229, ή με την ταμία Ελένη Παπαθεοδώρου στο 2294022428 καθημερινά 18.00 με 21.00. 
Θερμή παράκληση να ενημερώνεστε τακτικά από το site του συλλόγου (www.pasykaga.gr) για αλλαγές που ενδέχεται να προκύψουν στο πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου