Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Επίκαιρα


Πέντε παιδιά από την Κολομβία, ηλικίας από 8 μηνών έως 11 ετών, που ο πατέρας τους τα ανάγκαζε να ζουν σε σπηλιές από τότε που γεννήθηκαν, ανακαλύφθηκαν στην ανατολική Κολομβία από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Διαδεδομένο το εμπόριο παιδιών στην Κίνα
Υπολογίζεται ότι περίπου 30.000-60.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ». Τα παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής και ορισμένα εξαναγκάζονται σε εργασία υπό συνθήκες δουλείας στα χωράφια και σε εργοστάσια, όπως μονάδες κατασκευής τούβλων, όπου απασχολούνται συνήθως πολλοί ανήλικοι, και άλλα εξωθούνται στην πορνεία, ενώ αρκετά υιοθετούνται από οικογένειες στις κινεζικές μεγαλουπόλεις.

Μικροί «βασανιστές» on line
«Βασανίστε τον κακομοίρη όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να τον αφήσετε να σας πεθάνει. Κόψτε, χτυπήστε, μαχαιρώστε». Ολα τα έχουν «δει» –κατά την προσφιλή έκφραση των παιδιών τους– οι σημερινοί γονείς, αλλά ότι θα ερχόταν η μέρα που θα διάβαζαν τα παραπάνω στις οδηγίες ενός «παιχνιδιού», ουδείς το περίμενε. Ούτε και οι πλέον υποψιασμένοι. Ο αναγνώστης της «Κ» ακουγόταν στο τηλέφωνο σχεδόν θυμωμένος. «Μου το έδειξε ο γιος μου – το βρήκε στο Ιντερνετ. Οταν το είδα, τρελάθηκα. Εσείς το ξέρετε;». Η αλήθεια ήταν πως όχι. Με μια απλή αναζήτηση στο Google, όμως, εμφανίστηκε αμέσως και στη δική μας οθόνη. Το Torture Game (σ.σ. Παιχνίδι Βασανιστηρίων) διατίθεται και σε δωρεάν έκδοση και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά.

Εννέα ετών στην κόψη της δημοσιότητας
ΕΚΤΟΣ από το βάρος ενός φοβερού αεροπορικού δυστυχήματος από το οποίο βγήκε σώος και μοναδικός επιζών, έχοντας χάσει την οικογένειά του, ο μόλις εννιάχρονος Ρούμπεν βαν Ασοου έχει να σηκώσει και το βάρος της εκτυφλωτικής δημοσιότητας. Προτού ακόμη συνειδητοποιήσει τι του συνέβη, βρέθηκε να μιλάει τηλεφωνικώς, από το κρεβάτι ενός νοσοκομείου στην Τρίπολη της Λιβύης, με μια ρεπόρτερ από την Ολλανδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου