Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Επίκαιρα





Κίνδυνο αναστροφής της μείωσης της παιδικής εργασίας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης διαβλέπει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας... Μεταξύ 2004-2008, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο μειώθηκε από περίπου 222 εκατομμύρια σε περίπου 215 εκατ., σύμφωνα με την έκθεση του ILO, που τιτλοφορείται «Επιταχύνοντας την δράση κατά της παιδικής εργασίας» .

Η συμβουλευτική γραμμή του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείαςπραγματοποίησε έρευνα προκειμένου να εξετάσει ποιες είναι οι κύριες πηγές ενημέρωσης των νέων για θέματα σχετικά με το σεξ.
Από την έρευνα προκύπτει ότι ένα μεγάλο ποσοστό εφήβων ηλικίας 13 έως 17 ετών επιλέγει να ενημερωθεί για το σεξ από το Internet, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των παιδιών ηλικίας 8 έως 12 ετών φτάνει το 20%.

Το 75% των εφήβων που κατά την παιδική ηλικία τους είχαν εμβολιαστεί για τη μηνιγγίτιδα C είναι απροστάτευτο ενάντια στη σοβαρή νόσο, καθώς η επίδραση του εμβολίου «εξαφανίζεται» ως την εφηβική ηλικία. Το εύρημα αυτό που ανήκει σε ειδικούς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μαρτυρεί ότι πιθανότατα είναι απαραίτητη η χορήγηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου στους εφήβους. 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές πολλών χωρών μετά τους θανάτους που έχει προκαλέσει στη Βρετανία η μεφεδρόνη, ένα νέο φτηνό συνθετικό ναρκωτικό που πωλείται μέσω Διαδικτύου και κάνει θραύση στα κλαμπ της Ευρώπης. Περισσότεροι από 25 νεαροί έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από το ναρκωτικό αυτό, αναγκάζοντας τη βρετανική κυβέρνηση να το κατατάξει στη λίστα με τις απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες. 

Νέες... τάσεις, όπως η φύλαξη μεσεγχυματικών κυττάρων (απομονώνονται από τον ιστό του ομφάλιου λώρου του νεογέννητου) και η συλλογή βλαστοκυττάρων από τα πρώτα δόντια του μωρού (νεογιλά) θέτουν επιπλέον διλήμματα στους νέους γονείς. 

Από κατάστημα οπτικών, από πλανόδιο πωλητή ή μήπως από το περίπτερο; Μα φυσικά από κατάστημα οπτικών θα σπεύσετε να απαντήσετε! Ωστόσο, ίσως και πάλι να μην έχετε κάνει ασφαλή επιλογή, καθώς δεν είναι λίγα τα καταστήματα οπτικών που δεν λειτουργούν μόνιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου