Μεγαλύτερες αίθουσες, λιγότερα εξεταστικά κέντρα, λιγότεροι επιτηρητές. Αυτό είναι το τρίπτυχο των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Παρασκευή, 14 Μαΐου, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γ. Πανάρετος έστειλε χθες στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί να περιοριστεί και ο αριθμός των επιτηρητών. (Βήμα)
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που αποτελεί το «κλειδί» για την πρόσβαση στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων, αρχίζει την Παρασκευή 14/5 ο κύριος γύρος των πανελλαδικών εξετάσεων στις οποίες αναμένεται να πάρουν μέρος φέτος ελαφρά μικρότερος αριθμός υποψηφίων σε σχέση με πέρσι.
Ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων, η κλιμάκωση και η ρύθμιση της βαθμολογικής βάσης εξακολουθούν να αποτελούν βασικά σημεία αναφοράς των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και να απασχολούν όχι μόνο τους χιλιάδες υποψήφιους αλλά και την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων η οποία είναι αναγκασμένη να ισορροπήσει σ΄ ένα τεντωμένο σχοινί. (Νέα)
Σωστή διατροφή, ξεκούραση, ήπια σωματική άσκηση και προπαντός ψυχραιμία συνιστούν ειδικοί επιστήμονες στους μαθητές που από την Παρασκευή θα ριχτούν και επίσημα στον στίβο των εξετάσεων. Οι γονείς θα πρέπει να βρίσκονται διακριτικά κοντά στα παιδιά και να μην τους ασκούν πίεση. Αυτό που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο είναι γονείς-συμπαραστάτες. Αν σας ζητήσουν τη βοήθειά σας, καθίστε κοντά τους και μελετήστε μαζί τους, αλλά δεν υπάρχει λόγος αν δεν το έχουν ανάγκη. (Πρώτο Θέμα)
Το άγχος προκαλεί την ενεργοποίηση του οργανισμού και επομένως σε κάποιο βαθμό μπορεί να λειτουργήσει θετικά, με το να μας κινητοποιήσει προς την επίτευξη του στόχου μας. Οταν όμως η πίεση αυξάνεται και νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε το άγχος μας, μπορεί να γίνει επικίνδυνο και να μας κάνει να υποφέρουμε. (Ελευθεροτυπία)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου