"Πανεπιστήμιο Μπικόκα του Μιλάνου, στο μάθημα της Ανοσολογίας. Ο καθηγητής ζητεί από τους φοιτητές του τον ορισμό του ιδιότυπου. Η αντίδραση είναι διαφορετική απ' ό,τι συνήθως: κανένας δεν πετάγεται σηκώνοντας το χέρι και κανένας δεν σκύβει το κεφάλι προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση" Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: «Σε κάθε μελέτη νέου αθλητικού έργου ή αθλητικής εγκατάστασης θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πολιτών που κινούνται με αμαξίδια και ιδιαίτερα να εξασφαλιστεί η κίνηση από τον περιβάλλοντα χώρο της αθλητικής εγκατάστασης, έως και την κερκίδα αυτονόμως». Αυτή η απόφαση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, γνωστοποιήθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, όσον αφορά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Palai de sports, καθώς επίσης και στις εγκαταστάσεις που πρόκειται να σχεδιαστούν για τους Μεσογειακούς Αγώνες» (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Όση περισσότερη τηλεόραση βλέπουν τα νήπια τόσο μεγαλύτερα προβλήματα έχουν αργότερα στο σχολείο, σύμφωνα με νέα έρευνα (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
και
Η πρώιμη έκθεση των παιδιών στην τηλεόραση είναι κρίσιμη για την υγεία τους, έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον Καναδά (Καθημερινή)
Σαρώνει η βία στα σχολεία, με τους μαθητές να βιώνουν τον εκφοβισμό, να δέχονται κλοτσιές και χτυπήματα, αλλά και να ακούν προσβολές και άσχημα παρατσούκλια (Αγγελιοφόρος)
Με νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές εισήχθη προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Βασικότερη αλλαγή είναι ότι θα μοριοδοτείται με διπλάσιο αριθμό μορίων ο τρίτος χρόνος προϋπηρεσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα
Βρετανική έρευνα ανακηρύσσει «αθώες» μια σειρά τροφές που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ύποπτες για σωρεία «αδικημάτων» κατά της υγείας μας, όπως το ποπ κορν και οι μαρμελάδες. (Βήμα)
Οι γυναίκες στη Νορβηγία και την Αυστραλία βρίσκονται στις καλύτερες χώρες του κόσμου για να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους ενώ οι μητέρες στο Αφγανιστάν και τα Αφρικανικά κράτη υφίστανται τις χειρότερες συνθήκες, σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη Mothers' Index. (Ελευθεροτυπία)
Φοιτητές καταθέτουν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα των πανεπιστημίων της ΕΕ: " Το ERASMUS άλλαξε τη ζωή μου" (Βήμα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου