Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Επίκαιρα...



Η ρουτίνα παχαίνει τα παιδιά: «Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι ο συνδυασμός τηλεόρασης και φαγητού είναι καταστροφικός για την υγεία των παιδιών. Γι΄ αυτό και δεν τα αφήνω νααποκτήσουν τέτοια κακή διατροφική συνήθεια. Αντίθετα θέλω να συνηθίζουν στον παραδοσιακό τρόπο, όπου όλη η οικογένεια τρώει στο τραπέζι» (Τα Νέα).

Η τηλεόραση υποβιβάζει την προσωπικότητα των νηπίων: Οι επιστήμονες που παρακολούθησαν την πρόοδο 1.314 παιδιών ηλικίας 2,5-4,5 χρόνων βρήκαν ότι όσο περισσότερη τηλεόραση έβλεπαν τα νήπια τόσο χειρότερες ήταν οι επιδόσεις τους στην αριθμητική, τόσο περισσότερο junk food κατανάλωναν και τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν να πέσουν θύματα «νταήδων» στην αυλή του παιδικού σταθμού (Το Βήμα).

Σούπερ- παιδιά τα βρέφη που κολυμπούν: Η εκμάθηση κολύμβησης από την αρχή της ζωής χαρίζει στα παιδιά εντυπωσιακές δεξιότητες αργότερα στον βίο τους, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας και του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ  (Το Βήμα).

Κόψτε... τον βήχα στο άσθμα: Δώστε μεγαλύτερη σημασία στα συμπτώματα από το αναπνευστικό σας. Βήχας, εύκολο λαχάνιασμα, κούραση όταν ανεβαίνετε σκάλες ή περπατάτε γρήγορα και σφύριγμα στην αναπνοή μπορεί να δείχνουν ότι έχετε άσθμα. Αν συνοδεύονται από νυχτερινό ξύπνημα με βάρος στο στήθος, επισκεφθείτε αμέσως τον γιατρό σας (Έθνος)

Βιονικά εμφυτεύματα χαρίζουν την ακοή: Επιστήμονες στην Αυστραλία αναπτύσσουν βιονικά εμφυτεύματα που τοποθετούνται στα αφτιά και έχουν την ικανότητα να «μιμούνται» τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος ανιχνεύει ομιλίες γύρω του (Το Βήμα)

Ωδεία για ροκάδες, εκκολαπτόμενους σταρ: ...Στη χώρα μας, ωστόσο, ως πριν από μερικά χρόνια οι κλασικές σπουδές θεωρούνταν ουσιαστικά μονόδρομος για όποιον ήθελε να εμβαθύνει στη μουσική παιδεία. Ωσπου ομάδα δασκάλων με σύγχρονες αντιλήψεις αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στις αναχρονιστικές αντιλήψεις και να υποστηρίξει αυτό που στο εξωτερικό θεωρείται αυτονόητο: η σύγχρονη μουσική μπορεί και πρέπει να διδάσκεται με την ίδια οργάνωση, σοβαρότητα και μεθοδολογία, όπως και η κλασική! (Το Βήμα)

"Νοιάζομαι για την Υγεία μου", πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης: Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για την Υγεία μου » έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενημέρωσης και θωράκισης της υγείας, ιδιαιτέρως των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας, όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη και η ενημέρωση περιορισμένη (Pathfinder)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου