Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Έτοιμη για το Παγκόσμιο η Εθνική ομάδα τζούντο των ΑμεΑ


Mε τέσσερις αθλητές και δυο αθλήτριες θα λάβει μέρος η χώρα μας στοΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο των ΑμεΑ που διεξάγεται 23-29 Μαρτίου 2010 στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Την ελληνική ομάδα αποτελούν οι: Ελευθέριος Ζερβάκης (60 κ), Ευστάθιος Σούλιος (66 κ), Ευάγγελος Έξαρχος (73 κ), Θεόκλητος Παπαχρήστος (+100 κ), Νικολέτα Φάσσα (57 κ), Μαρία Κεραμιδά (63 κ). Ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Βασίλης Νικολάκαρος, βοηθός ομοσπονδιακού προπονητή ο Σταύρος Στραγάλης, συνοδός προπονητής ο Δημήτρης Αρβανιτίδης και ιατρός η Ιωάννα Παπαγιάννη.
Η ομάδα αυτή έχει τρία νέα πρόσωπα (Ζερβάκης, Φασσά, Έξαρχος) που αγωνίζονται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπάρχουν όμως και οι έμπειροι τζουντόκα, όπως είναι η πέμπτη παραολυμπιονίκης του Πεκίνου Μαρία Κεραμιδά (που φέτος ανέβηκε κατηγορία) και προπάντων ο Θεόκλειτος Παπαχρήστος με τρεις συμμετοχές σε παραολυμπιακούς και ήταν πέμπτος στο Σίδνεϊ και 7ος στην Αθήνα.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Νικολάκαρος δήλωσε ότι: "Οι αγώνες αυτοί αποτελούν το πρώτο σταθμό μας στην πορεία για το Λονδίνο. Στόχος μας είναι η συγκομιδή βαθμών που δίνουν πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς του 2012".

Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου