Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Περιοδικό Special Life για τον αυτισμό


Ένα νέο, τρίμηνο περιοδικό για τον αυτισμό και τη διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, με την ονομασία «Special Life», αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για τις οικογένειες με παιδιά που πάσχουν από τις νευρολογικές αυτές διαταραχές. 

Το καλαίσθητο έντυπο περιλαμβάνει άρθρα γραμμένα από επιστήμονες, όπως παιδοψυχιάτρους, ειδικούς ψυχολόγους, διατροφολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εκπαιδευτικούς, φαρμακοποιούς κ.ά., αλλά και ρεπορτάζ για τη διατροφή, την ψυχική και σωματική υγεία, την ανάπτυξη και την εκπαίδευση αυτών των παιδιών.
 
Στο τεύχος που κυκλοφορεί μπορεί κανείς να διαβάσει ένα αφιέρωμα για τα αδέλφια των παιδιών με αυτισμό, για τον ρόλο του παιχνιδιού στην κοινωνικότητα και την κοινωνική ένταξη, για το αναπτυξιακό πρόγραμμα αλληλεπίδρασης (RID), για τις βιοχημικές ανωμαλίες που ανιχνεύονται στον αυτισμό, για την ωφέλιμη επίδραση των ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων στον εγκέφαλο, για την υπερβαρική θεραπεία με οξυγόνο σε παιδιά με αυτισμό κ.ά. 

Μπορείτε να προμηθευθείτε το περιοδικό με συνδρομή (τηλ. 210-6893.200), αλλά και από τα βιβλιοπωλεία «Σαββάλας» στην Αθήνα (Ζωοδόχου Πηγής 18 και Σόλωνος) και στη Θεσσαλονίκη (Βασ. Ηρακλείου 47).

Πηγή : Περιοδικό για τον Αυτισμό, ΤΑ ΝΕΑ, 18/3/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου