Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Φθηνά δώρα και για καλό σκοπό

Η κρίση μπορεί να μην καταργεί τα δώρα, οπωσδήποτε όμως συρρικνώνει τον προϋπολογισμό των περισσοτέρων. Οργανώσεις και φορείς προτείνουν δώρα χειροποίητα, οικονομικά και για καλό σκοπό,αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται για τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 
Τη νέα της, ευρεία συλλογή καρτών και δώρων προτείνει, για παράδειγμα, η UNICEF (http://www.unicef.gr/products.php). Περιλαμβάνει παιχνίδια, διακοσμητικά, ημερολόγια,φούτερ, εσάρπες, φουλάρια, κεριά, στολίδια για το δέντρο, γούρια, μέχρι κι επιχειρηματικά δώρα (ημερολόγια γραφείου, δερμάτινες θήκες για επαγγελματικές ή πιστωτικές κάρτες, κούπες κ.λπ.). ∆ιατίθενται στα κατά τόπους καταστήματα και περίπτερά της, ειδικά οι κάρτες και στα επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών και στα ΕΛΤΑ. Το Χαμόγελο του Παιδιού
Κάρτες (7,20 ευρώ το πακέτο 12 τεμαχίων), λευκά είδη (πετσέτες 5-11, παιδικά μπουρνούζια 22, σετ σεντονιών 40-52, θήκες παπλωμάτων 40 ευρώ κ.ά.) προωθεί στην αγορά ενόψει των εορτών και ο εθελοντικός οργανισμός Το Χαμόγελο του Παιδιού. 

Παιδικά Χωριά SOS
Μια ολόκληρη συλλογή από πολύχρωμες κάρτες (από 0,26-0,85 ευρώ η μία), χειροποίητα γούρια σε ασήμι ή επιχρυσωμένο ασήμι (11-15) και διακοσμητικά - τυχερά για τη νέα χρονιά (4,50-17), στολισμένες κούπες (3-10), μπολ (5,50), πιατέλες (7) και αλατοπίπερα (5,50-7,50) καταλέγονται, μεταξύ άλλων, στον πλούσιο φετινό κατάλογο δώρων που ετοίμασαν τα Παιδικά Χωριά SOS(http://www.sosvillages.gr). 

∆ιεθνής Αμνηστία
T-shirts με το λογότυπό του (προς 10 ευρώ), βιβλία σχετικά με τιςδράσεις του (10-25) και κάρτες (προς 1 ευρώ µε φάκελο) κυκλοφορεί προς πώληση μέσω ∆ιαδικτύου το Ελληνικό Τμήμα της ∆ιεθνούς Αµνηστίας (http://www.amnesty.org. gr/shop). 

Γιατροί Χωρίς Σύνορα
Με φορείς κι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενισχύσουν το ανθρωπιστικό έργο τους μέσω διάθεσης τωνπροϊόντων τους συνεργάζονται τις μέρες αυτές οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πληροφορίες για το αστέρι - κόσμημα και τις 22 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες κάρτες με μηνύματα υποστήριξης της οργάνωσης: τηλ. 210 5200500  (εσωτ.105), http://www.msf.gr 

Γιατροί του Κόσμου
Το Σπίτι των Γιατρών του Κόσμου, ένα περίπτερο στο οποίο διατίθενται χριστουγεννιάτικες κάρτες και είδη της οργάνωσης, λειτουργεί στην Αθήνα (πλατεία Κοραή), έως τις 31 ∆εκεμβρίου (09.00-17.00). 

WWF Ελλάς
Οικονομικά δώρα διαθέτει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Φιλικά προς το περιβάλλον, διαχρονικά και συγχρόνως μοντέρνα, συνιστούν μια διαφορετική πρόταση. Εκπαιδευτικά βιβλία και εκδόσεις (από 12), τσάντες από οργανικό βαμβάκι (από 3,90),άλµπουµ φωτογραφιών (από 15), ξύλινες κορνίζες (από5), T-shirts (από 10), καπέλα (από 6), κάρτες (από 1,80) και ξύλινα παιχνίδια (από 10,90), όλα σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και μηνυμάτων, πωλούνται σε όλη την Ελλάδα, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, καταστήματα με είδη δώρων, σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. ( http:// www.wwf.gr). 

Χειροποίητα δώρα µε πολύ µεράκι

«Αν και πρώτη χρονιά βγάζουμε χειροποίητα εορταστικά δώρα, ήδη βλέπουμε πως όλοι αναζητούν κάτι πιο “ψαγμένο”, πιο προσωπικό και ιδιαίτερο κι αυτό ακριβώς προσφέρουμε. Είναι η ευκαιρία μας να βγάλουμε το παιδί που κρύβουμε μέσα μας!». 

Στον Πειραιά, η Μαριέττα Χατζηπαναγιωτίδου φτιάχνει μόνη της τα δώρα που διαθέτει αυτή την περίοδο. 

Οπως λέει, «η κρίση όλους μας επηρεάζει. Εμείς όμως ξεκινήσαμε ακριβώς εν μέσω αυτής και γι’ αυτό όλα έχουν στηθεί μελετημένα και μετρημένα, ώστε να μπορούν οι περισσότεροι καταναλωτές να τα αγοράσουν. Στην πράξη, δίνουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε σωστή τιμή: όλα μας τα δώρα στοιχίζουν από 18 έως και 28 ευρώ, όχι παραπάνω. 

Αρέσουν πολύ οι κάλτσες για το τζάκι, στις οποίες κεντάμε και το όνομα του παιδιού, όπως και στις ζωγραφιστές μπάλες μας. 

∆ίνουμε έμφαση και στα μωράκια που γιορτάζουν φέτος τα πρώτα τους Χριστούγεννα κι έχουµε φτιάξει γι’ αυτά κάλτσες, στεφανάκια και μαξιλαράκια με το μήνυμα “Tα πρώτα μου Χριστούγεννα”». 

∆ώδεκα χρόνια στα καλλιτεχνικά και η Ιωάννα Καραγιάννη στη Γλυφάδα στράφηκε από το 2003 στη χειροτεχνία. «Εμείς είπαμε να δουλέψουμε φέτος και στα χριστουγεννιάτικα είδη σε επίπεδο χονδρικής. 

Πράγματι, παρά το αντίξοο της εποχής, τα προϊόντα μας πωλούνται πλέον στα μαγαζιά, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι καιτην Κρήτη. Πρόκειται κυρίως για γούρια – καθένα τους στο ασορτί κουτί του (από 7-15 ευρώ), για στολίδια (από 5-15 ευρώ) και μεγάλα καράβια από χαρτοπολτό (από 50-100 ευρώ), έτσι για να προσθέσουμε και μια “ελληνικότητα” στα φετινά Χριστούγεννα!», σημειώνει.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου