Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

“Το μεγάλο μπαμ” των εκπαιδευτικών

Μια διαφορετική θεατρική ομάδα, που αποτελείται από εκπαιδευτικούς, συγκεκριμένα δάσκαλους, έδωσε πάλι το παρών στα φετινά Δημήτρια.

"Από το 1994 έως σήμερα συμμετέχουμε στα Δημήτρια και δίνουμε δωρεάν παραστάσεις στα σχολεία", δήλωσε στη "Μ" η Βάνα Βουρτσάκη, μέλος του Θεατρικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Θεσσαλονίκης "Διθύραμβος εξ αμάξης". Στο θέατρο Άνετον το πρωί της Δευτέρας η παράσταση αρχίζει και οι δύο συγγραφείς του έργου "Το μεγάλο μπαμ", εκπαιδευτικοί, Αφροδίτη Ιωάννου και Ιωάννα Κατσαρού, εξηγούν με λίγα λόγια ότι το έργο τους, μια κωμωδία, αναφέρεται στον πόλεμο που ξεσπά ανάμεσα σε δύο χώρες για τα σύνορα. Το έργο αναφέρεται και στην οικονομική κρίση και στον ρόλο που παίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σημαντικό κομμάτι της δράσης εξελίσσεται μέσα από έναν διάλογο με τα ίδια τα παιδιά. Με κοστούμια γεμάτα φαντασία, φτιαγμένα με ό,τι βρίσκεται στην γκαρνταρόμπα κάθε ηθοποιού, οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της θεατρικής ομάδας "Διθύραμβος εξ αμάξης" γλεντούν με το τραγούδι του γλεντιού, το οποίο αφιερώνουν σε όλους:
"Ας θυμηθούμε όλοι πάλι, αυτή την τρέλα την παλιά, σε πόλεμο θα φτάναμε για μία ζαβολιά".

Η σκηνοθεσία του έργου είναι της Βάνας Βουρτσάκη, η μουσική των Ελένη Σδούκου και Ιωσήφ Βαφειάδη, το μακιγιάζ των ηθοποιών έκαναν οι σπουδαστές του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στις 19.00 στο θέατρο Άνετον και είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου