Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα για τις ψηφιακές βιβλιοθήκες

Το Future Library διοργανώνει ημερίδα στις 13 Δεκεμβρίου 2010 (9:30π.μ έως 5μ.μ.) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (αίθουσα "Κωστής Παλαμάς"), με θέμα: «Theory and practice in Digital Libraries: a European approach»

Κατά την ημερίδα θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και οι προκλήσεις των Ψηφιακών Βιβλιοθηκών, οι οποίες σκιαγραφούν το παρόν και το μέλλον του χώρου, θα συζητηθούν θέματα διαλειτουργικότητας στις ψηφιακές βιβλιοθήκες και θα παρουσιαστεί το «Μοντέλο Αναφοράς για Ψηφιακές Βιβλιοθήκες» (Reference Model for Digital Libraries), το οποίο έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του DL.org.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία στη διάρκεια μιας συνεδρίας demo να δουν πώς λειτουργούν στην πράξη υπάρχουσες ψηφιακές βιβλιοθήκες. Η ημερίδα, η οποία απευθύνεται σε βιβλιοθηκονόμους, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές ψηφιακών βιβλιοθηκών, θα κλείσει με ανοιχτή συζήτηση όλων των συμμετεχόντων.

Δείτε την ατζέντα της ημερίδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη , αλλά ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλώ δηλώστε τη συμμετοχή σας, στέλνοντας συμπληρωμένη την παρακάτω φόρμα με ηλεκτρονικό μήνυμα .
Φόρμα συμμετοχής

Την ημερίδα διοργανώνει το ευρωπαϊκό έργο “DL.org: Digital Library Interoperability, Best Practices and Modelling Foundations”, μέσω του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψηφιακών Βιβλιοθηκών και Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης του τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Επισκεφτείτε το Future Library στο: http://www.futurelibrary.gr/?xg_source=msg_mes_network

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου