Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κυριακές για τα παιδιά στο Τελλόγλειο

Τέσσερις Κυριακές γεμάτες χορό «ξεκινούν» στις 21 Νοεμβρίου για τους μικρούς επισκέπτες του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις 21 και 28 Νοεμβρίου και στις 15 και 19 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, χορευτές της Σχολής Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Άσπα Φούτση, θα ζωντανεύουν τις χορεύτριες του can-can, το κορίτσι με το φίδι, τον κλόουν και άλλους ήρωες. Θεατές οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης που λειτουργεί στο χώρο από τις 15 Οκτωβρίου και είναι αφιερωμένη σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη του τέλους του 19ου αι., τον Toulouse Lautrec.

Ο κύκλος αυτών των παράλληλων εκδηλώσεων ανοίγει την ερχόμενη Κυριακή με το χορευτικό «Εικόνες του τσίρκο variete» στα χρόνια του Lautrec.

Τετάρτες στο Τελλόγλειο
Στο μεταξύ, οι… «Τετάρτες στο Τελλόγλειο» θα συνεχιστούν και το επόμενο δίμηνο: Το Δεκέμβριο με χορευτικό δρώμενο από το χοροθέατρο Αδράστεια, με βραδιά ελληνικής οπερέτας από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με στιγμιότυπα από το χοροθέατρο «to lose Lautrec» από το ΚΘΒΕ και την ομάδα sinequanon, και τον Ιανουάριο με δρώμενο από τους μαθητές του B' έτους της Ανώτερης Δραματικής σχολής Ανδρέας Βουτσινάς.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου