Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Συκιές: ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ΑΜΕΑ

Ενα ακόμη ευρωπαϊκό πρόγραμμα, αυτήν τη φορά για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, εξασφάλισε πρόσφατα ο δήμος Συκεών. Το έργο με την επωνυμία «GENTI», 24μηνης διάρκειας, θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2012 και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Leonardo Da Vinci» της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Στόχος είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας, η υλοποίηση καινοτόμων προσεγγίσεων και η ανταλλαγή εμπειριών, προκειμένου να υποστηριχτούν άτομα με αναπηρία στο δικαίωμα και την προσπάθειά τους να ενταχθούν δυναμικά στην ιδιαίτερα αφιλόξενη προς το παρόν αγορά εργασίας.

Οι επωφελούμενοι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες πλέον απαιτήσεις της σημερινής επαγγελματικής αγοράς. Θα εφαρμοστεί ένα πιλοτικό μοντέλο εκπαίδευσης, εντοπισμού και ανάδειξης των επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, με παράλληλη πρακτική άσκηση. Σε αυτήν τη λογική βασίζεται και η επιτυχημένη λειτουργία της υπηρεσίας ατόμων με αναπηρία του δήμου Συκεών, όπου νέοι και νέες απασχολούνται σε συγκεκριμένες εργασιακές δομές όπως στο πλυντήριο-στεγνωτήριο και το εργαστήρι χειροτεχνικών κατασκευών, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ατομική τους ανάπτυξη και εντάσσονται ομαλά και ισότιμα στη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου για το δήμο Συκεών ανέρχεται σε 44.760,12€, εκ των οποίων το 75% (33.570,00€) χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Leonardo Da Vinci» και το 25% (11.190,12€) από ιδίους πόρους.

Πρόκειται για το δωδέκατο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο του δήμου για το 2010, με το συνολικό προϋπολογισμό για τη φετινή χρονιά να φθάνει τα 12.000.000 ευρώ.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου