Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια Πολυδύναμου Κέντρου Πρόνοιας στην Καλαμαριά

Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Πρόνοιας εγκαινιάζονται την ερχόμενη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2010 στη 1 μ.μ. από τον Δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη και την πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Κυριακή Μπαλτατσή-Φοροπούλου.

To Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας με το οποίο ενίσχυσε την κοινωνική του ευαισθησία ο Δήμος, βρίσκεται επί των οδών Αργυρουπόλεως - Ριζούντος - Αμισού - Ι. Παπανικόλα, και είναι σε διαδικασία της μετεγκατάστασης, οι υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας (γραφεία κοινωνικών λειτουργών - ψυχολόγων - κοινωνιολόγων και κοινωνικής μέριμνας), το Δημοτικό Ιατρείο, το «Βοήθεια στο σπίτι», το πρόγραμμα σίτισης απόρων, το γραφείο για τα ΑΜΕΑ και το Γραφείο Υποστήριξης Παιδικών Σταθμών, ενώ ήδη λειτουργούν εκεί, οι Β΄ και Γ΄ Παιδικοί Σταθμοί (δυναμικότητας 175 παιδιών).

Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 3200 τ.μ. ενώ του αύλειου χώρου που έχουν στη διάθεσή τους τα παιδιά 655 τ.μ. για παιχνίδι με χώρο άμμου και χώρο κηπουρικής, αλλά και για τις ανάγκες του βρεφονηπιακού σταθμού. Πρόκειται για ένα κτίριο μικρού σχετικά ύψους, αποτελούμενο από υπόγειο, ισόγειο, δύο ορόφους και δώμα που σχεδιάστηκε βάσει των τελευταίων προδιαγραφών του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και αποτελεί τη βασική και κεντρική υποδομή πρόνοιας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου