Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Διεθνής Ημερίδα-Συζήτηση «Κοινωνικές πολιτικές για την οικογένεια και το παιδί Προλαμβάνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό»

Το ζήτημα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού συνιστά μια σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του 2007, το ποσοστό των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας ανέρχεται στο 20% έναντι 16% στην ΕΕ-27. Τα παιδιά αποτελούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη κατηγορία του πληθυσμού: σε επίπεδο ΕΕ/27 19% των παιδιών βρίσκονταν αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας έναντι 16% για τον γενικό πληθυσμό, ενώ τον κίνδυνο φτώχειας αντιμετωπίζει το 41% των μονογονεϊκών οικογενειών με ένα εξαρτώμενο παιδί. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται δε μεταξύ των χωρών με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παιδικής φτώχειας.

Αυτά τα θέματα και την Ευρωπαϊκή στρατηγική αντιμετώπισής τους θα πραγματευτεί η Διεθνής Ημερίδα – Συζήτηση με τίτλο «Κοινωνικές Πολιτικές για την οικογένεια και το παιδί. Προλαμβάνοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό», που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 9.00-16.30 στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές που προέρχονται από διεθνείς και εθνικούς φορείς είναι εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συνδικάτων, της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο της Ημερίδας θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από το εξωτερικό, καθώς και η εμπειρία από τις διαδικασίες της Ανοιχτής Μεθόδου Συντονισμού και των Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την Κοινωνική Ενσωμάτωση. Σκοπός της Ημερίδας είναι να παρουσιαστούν προτάσεις για τη βελτίωση των πολιτικών. Οι προτάσεις αυτές θα οδηγήσουν στην εκπόνηση μιας τελικής Έκθεσης με συστάσεις, η οποία θα σταλεί στις αρμόδιες ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές και φορείς.

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό και τα ΜΜΕ.
Περισσότερες πληροφορίες: ΕΠΕΚΣΑ ,τηλ 210 3303060, e-mail:info@epeksa.gr και PRAKSIS, τηλ. 210 520 5200.

Πηγή: ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου