Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Εκπαιδευτικά προγράμματα: Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Οι κρατήσεις για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της σχολικής χρονιάς 2010-2011 ξεκινούν τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του κοινού, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του χώρου και το Διαθεματικό Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών. Είναι αποτέλεσμα διεπιστημονικής συνεργασίας και διαθεματικής προσέγγισης. Υλοποιούνται από ερμηνευτές – εκπαιδευτικούς του Μουσείου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να συμβάλλουν στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη.
Κύριοι στόχοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι:
  • Να εξοικειωθούν τα παιδιά με το μουσειακό χώρο, το έργο τέχνης, την πολιτιστική και τεχνολογική κληρονομιά του τόπου μας.
  • Να γίνει η επίσκεψη στο μουσείο μια ευχάριστη εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Τα παιδιά με την επίσκεψη στο μουσείο έχουν τη δυνατότητα, μαζί με τον ερμηνευτή, να συζητήσουν, να κινηθούν ελεύθερα στο χώρο, να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και να εκφράσουν τις απορίες τους.
  • Να αναπτυχθούν μέσα από τα εκθέματα του μουσείου οι ικανότητες των παιδιών για παρατήρηση, έρευνα και κατανόηση των αντικειμένων του φυσικού και τεχνητού κόσμου.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Επιλέξτε τα προγράμματα που ενδιαφέρουν εσάς και τους μαθητές σας. Επιλέξτε την ημέρα και ώρα.
Στο Παιδικό Μουσείο:
για παιδιά 3-6 χρόνων
Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 9.15–10.30 & 11.00–12.15
για Α’ Δημοτικού
Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 9.15–10.30 & 11.00–12.15
για Β’– ΣΤ’ Δημοτικού
Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 9.15–10.45 & 11.00-12.30
 
Τηλεφωνήστε από Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο 2103312995 (από 8.30 έως 17.00) για να καθορίσετε την ημερομηνία της επίσκεψής σας. Θα χρειαστούν τα ακόλουθα στοιχεία:
Όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, fax και e-mail σχολείου
Όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο εκπαιδευτικού
Τάξη και συνολικός αριθμός παιδιών ανά τμήμα (υπάρχει ενδεχόμενο να χωριστεί το τμήμα αναλόγως του αριθμού παιδιών και του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα επιλεχθεί).
Ενημερώστε για παιδιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (αναπηρίες, δυσκολία στη συγκέντρωση, στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας κλπ.).
Επιβεβαιώστε την επίσκεψή σας με την έγκαιρη αποστολή του φαξ επιβεβαίωσης που θα λάβετε. Μόνο όταν έχει παραληφθεί το φαξ επιβεβαίωσης από το Ε.Π.Μ η κράτηση θεωρείται έγκυρη.
Ενημερώστε εγκαίρως για οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει.
Σημείωση: Εάν κριθεί απαραίτητο, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στα προγράμματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικώς και μόνο αν έχουν σημειωθεί τα παραπάνω ζητούμενα στοιχεία.
 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Για την καλύτερη προετοιμασία της επίσκεψης, μπορείτε να προμηθευτείτε υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό για το πρόγραμμα που θα συμμετέχετε από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου (www.hcm.gr) χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό που βρίσκεται στο φαξ επιβεβαίωσης που θα λάβετε.
Εξασφαλίστε την άφιξή σας τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την έναρξη του προγράμματος. Τυχόν καθυστέρηση είναι σε βάρος της διάρκειάς του.
Η διακριτική παρουσία των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος κρίνεται απαραίτητη για την αξιολόγησή του αλλά και για την αξιοποίηση της επίσκεψης στη σχολική τάξη.
Η οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί.
Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Μουσείο αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου