Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Κυκλοφόρησε το πρώτο e-book με βίντεο

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίο με ενσωματωμένο βίντεο κυκλοφόρησε χθες από τον βρετανικό εκδοτικό οίκο «Penguin».

Η τεχνολογία αυτή εμφανίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία των e-books και αντανακλά την βούληση της εκδοτικής βιομηχανίας να διευρύνει το μερίδιο της στην αγορά των βιβλίων, αναπτύσσοντας νέες εφαρμογές και δυνατότητες.

Ο εκδοτικός όμιλος Penguin Group, σε συνεργασία με την εταιρεία Starz Media του ομίλου Liberty Media, άρχισε να πουλά την πρώτη έκδοση μυθιστορήματος «The pillars of the Earth» («Οι κίονες της Γης») του Βρετανού Κεν Φόλετ, το οποίο εκδόθηκε το 1989 και η ιστορία διαδραματίζεται στην Αγγλία του 12ου αιώνα.

Το e-book συνοδεύεται από βίντεο που περιέχει μια τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο βιβλίο, το οποίο αποτελεί μεγάλη εμπορική επιτυχία και έχει πουλήσει διεθνώς περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το e-book προορίζεται για τη νέα συσκευή iPad της Apple, η οποία λειτουργεί και ως ηλεκτρονικός αναγνώστης ψηφιακών βιβλίων (e-reader). Οι αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά το βιβλίο και, παράλληλα, να παρακολουθούν αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά, που θα αρχίσει να προβάλλεται στις 23 Ιουλίου.

Το e-book θα περιέχει, επίσης, βίντεο με συνέντευξη του συγγραφέα και ένα «δέντρο χαρακτήρων», που θα βοηθά τον αναγνώστη να ξεκαθαρίσει τις πολλές προσωπικότητες που εμπλέκονται στο ιστορικό μυθιστόρημα.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο-βίντεο θα κοστίζει 12,99 δολάρια (10,1 ευρώ) για «κατέβασμα» στη συσκευή του χρήστη-αναγνώστη, ενώ η μέση τιμή ενός συμβατικού e-book -χωρίς βίντεο- είναι 9,99 δολάρια (7,8 ευρώ).

Οι εκδότες ελπίζουν ότι το iPad θα επεκτείνει την χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων και θα κάνει την συγκεκριμένη αγορά πιο κερδοφόρα. Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο πολλοί εκδοτικοί οίκοι δυσφορούν με την πολιτική που ακολουθεί το Amazon.com, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στον κόσμο, το οποίο προσφέρει τα e-books με μεγάλες εκπτώσεις (μειώνοντας το ποσοστό κέρδους των εκδοτών), προκειμένου να διευκολύνει τις πωλήσεις του Kindle, της δικής του συσκευής ηλεκτρονικής ανάγνωσης.

Έτσι, οι εκδότες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν την μέση τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων πάνω από τα 10 δολάρια και η ενσωμάτωση περιεχομένου multimedia (π.χ. βίντεο) τους δίνει ακριβώς αυτήν την ευκαιρία.

Εκπρόσωπος του Penguin Group ανακοίνωσε ότι ο όμιλος εξετάζει ήδη τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων πολυμεσικών ηλεκτρονικών βιβλίων.

Πηγή: Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου