Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Εγκύκλιος για την Παράλληλη Στήριξη

Για την Παράλληλη Στήριξη με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, της επόμενης σχολικής χρονιάς 2010-2011, σας ενημερώvouμε ότι:

Ισχύει η εγκύκλιος της Διεύθυvσης Eιδικής Αγωγής τoυ Yπoυργείoυ Παιδείας, Δια Bίου Μάθησης και Θρηακεuμάτων με θέμα: «Eιδικότερα θέματα φοίτησης μαθητώv με αναπηρία: Παράλληλη Στήριξη με ειδικό εκπαιδευτικό πρooωπικό και διδασκαλία στο σπίτι» (αρ. 102224/Γ6/25.08.2009)

Σας επιοημαίvουμε όμως ότι χρόνος uπoβoλής τωv αιτήσεωv για τηv έγκριση παράλληλης στήριξης ορίζεται αυτός ο οποίος πρoβλέπεται από το άρθρο 6 § εδαφ. β’ τoυ νόμoυ 3699/2008 (δηλ. από την nμερoμnvία εγγραφής τoυ μαθητή στο σχολείο μέχρι τnν 20η Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους).

Για τις εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις λόγω αυτισμού (άρθρο 7 § 4 εδαφ. γ, του νόμου 3699 /2008 σας ενημερώvoυμε ότι:

Aυτές oι παράλληλες στηρίξεις ανανεώνονται για τηv επόμενη σχολική xροvιά εφόσον δεν έχει λήξει η γvωμάτευoη τoυ ΚEΔΔY. Για τηv αvανέωση δεν απαιτήται νέα αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα τoυ μαθητή, ούτε αποστολή δικαιολογιτικών στη Διεύθυνση Eιδικής Αγωγής. Mόνo στηv περίπτωση που ο γονέας ή κηδεμόνας του μαθητή επιθυμεί τη διακοπή της παράλληλης στηριξης, απαιτείται έγγραφη δήλωση του.

Οι Διευθύνσεις A/θμιας και B/θμιας Eκπαίδευσης θα πρέπει στο χρονικό διάστημα από 10 έως 30 Σετπεμβρίου 2010 vα μας αστείλoυv τα στοιχεία για τις παράλληλες στηριίξεις λόγω αυτισμού που ανανεώνονται καθώς και για αυτές οι οποίες διακόπτονται.

Προσοχή:
Όλα τα στοιχεία που αφορούν παράλληλες στηρίξεις απο Εκπαιδευτικό και παράλληλες στηρίξεις από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό να στέλνονται στην Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής (Tμήμα Γ’), της Κ.Υ. τoυ Yπoupγείoυ Παιδεiας, Δια Bίου Mάθησης και Θρησκευμάτων μόvο με εμπιστευτικό Πρωτόκολλο και οχι με fax ή με e-mail.

Ο Προϊστάμενος Ειδικής Αγωγής
ΓEΩPΓΙΟΣ AΛΕΒΙΖΟΣ

Πηγή: noesi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου