Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός της Διασπορικης (προθεσμία υποβολής έργων 31/8/2010)

Ένας χρόνος πέρασε από το μήνα Ιούνιο του 2009 όταν η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά άνοιξε τα μάτια της στον κόσμο. Ο χρόνος πέρασε γρήγορα, οι εμπειρίες μας όμως άραγε αξίζουν τις προσπάθειες που κάναμε να φτάσουμε ως εδώ ή θέλουμε περισσότερο χρόνο;

Σήμερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους έχουν συνεργαστεί μαζί μας στην προσπάθεια αυτή, τη συλλογική προώθηση των λογοτεχνικών έργων που κατά βάθος σκοπό έχει την προώθηση της ίδιας της τέχνης του λόγου. Σας ευχαριστούμε, λοιπόν από καρδιάς κι ευχόμαστε περισσότερες επιτυχίες για το μέλλον.
Σαν αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών που κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ, και μετά την πρώτη παρουσίαση βιβλίου στην οποία συμμετείχε η Διασπορική, θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας την πρώτη μας συλλογική προσπάθεια προκήρυξης του Πρώτου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας της Διασπορικής 2010 σε συνεργασία με τον οργανισμό Onesilos Communications που χορηγεί το σημαντικότερο μέρος των εξόδων. Ο διαγωνισμός αυτός απώτερο σκοπό έχει τη σύσφιξη των σχέσεών των ομογενών λογοτεχνών ανά τον κόσμο καθώς και την προώθηση των στόχων βελτίωσης της ανθρωπότητας και της ανθρωπιάς γενικά μέσα από τη λογοτεχνία. Κάθε σταγόνα στον ωκεανό προς την κατεύθυνση αυτή είναι άκρως ενθαρρυντική και αναγκαία.


Οι όροι συμμετοχής στον Πρώτο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Διασπορικής είναι οι εξής:

Όλοι οι συγγραφείς που γράφουν στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, μέλη και μη της Διασπορικής, μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν.

Ο διαγωνισμός είναι για μια φράση από επτά (7) ως δέκα (10) λέξεις.
Η φράση θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιητική και θα βραβευτεί αυτή που έχει βαθύ μήνυμα με την καλύτερη ένδειξη τέχνης του λόγου.

Το θέμα με το οποίο θα πρέπει να καταπιαστούν οι συγγραφείς είναι «Η φύση ως δημιουργός της ζωής», αλλά οποιαδήποτε αναφορά στη φύση μέσα τη διαγωνιζόμενη φράση είναι ευπρόσδεκτη.

Τα έργα θα πρέπει να φτάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διασπορικής diasporic.literature@gmail.com από τις 1 έως το αργότερο τις 31 Αυγούστου 2010 (ή νωρίτερα αν 100 συμμετοχές συμπληρωθούν). Τα μέλη της Διασπορικής έχουν 10 μέρες πριν την έναρξη (δηλαδή από τις 21 Ιουλίου και μετά) να στείλουν τα έργα τους. Θα γίνουν δεκτά μέχρι 100 φράσεις συνολικά. Όταν ο αριθμός φράσεων που υποβλήθηκαν φτάσει το 100 ή εκπνεύσει η προθεσμία στις 31 Αυγούστου θα κλείσει η ημερομηνία υποβολής.

Οι λογοτεχνικές φράσεις που θα βραβευτούν πρέπει να είναι λακωνικές σε λογοτεχνική μορφή και να έχουν σχετικό μήνυμα. Επίσης να είναι αυθεντικές (του συγγραφέα που τις υποβάλλει) και όχι δημοσιευμένες στο παρελθόν.

Κάθε συμμετέχων συγγραφέας θα μπορεί να λάβει μέρος σε μία από τις δυο γλώσσες με μία έως πέντε διαφορετικές συμμετοχές.

Η αξιολόγηση θα γίνει από τους ίδιους τους συγγραφείς σε ειδική σελίδα που θα δημιουργηθεί στη Διασπορική, όμως κανένας συγγραφέας δεν έχει το δικαίωμα να ψηφίσει για τις δικές του συμμετοχές.

Θα βραβευθούν οι δύο φράσεις που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, η πρώτη με το συμβολικό ποσό των $200, ενώ η δεύτερη με το ποσό των $100 (Αυστραλιανό νόμισμα).

Αν δεν υπάρχουν τουλάχιστον 10 συμμετοχές στην κάθε γλώσσα τότε η γλώσσα αυτή θα αφαιρεθεί από τον διαγωνισμό και τα χρήματα θα μοιραστούν στον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο νικητή της άλλης γλώσσας ($100 στον καθένα).

Τα άτομα που θα συμμετέχουν στην καταμέτρηση των ψήφων θα πιστοποιήσουν τα ευρήματα του μετρητή των ψήφων και θ’ απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις των υπολοίπων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Τα άτομα αυτά θα ανακοινωθούν σ' αυτή τη σελίδα σύντομα.

Πηγή: Διασπορικη Λογοτεχνική Στοά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου