Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή: Με εννέα αθλητές και αθλήτριες στο 2ο Διεθνές Παραολυμπιακό Αθλητικό Καμπ Νέων με Αναπηρία

Στην πόλη Ιντσεόν έφτασε η ελληνική αποστολή νέων αθλητών με αναπηρία, που θα λάβει μέρος στο 2ο Διεθνές Παραολυμπιακό Αθλητικό Καμπ Νέων με Αναπηρία, το οποίο θα διεξαχθεί από 9 έως 17 Ιουλίου 2010 στη Νότια Κορέα. Στο 2ο Διεθνές Παραολυμπιακό Αθλητικό Καμπ Νέων με Αναπηρία πρόκειται να συμμετάσχουν συνολικά 120 νέοι αθλητές και αθλήτριες, από οκτώ χώρες.
Πρόκειται για παιδιά 13 έως 17 ετών, με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες, που ασχολούνται με τον αθλητισμό και μέσα από την κατασκήνωση θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από εννέα νέους αθλητές και αθλήτριες. Αναλυτικά, θα συμμετάσχουν οι: Αργύρης Κουμτζής, Μεμέτ Χουσεΐνογλου, Στέφανος Τοκατλίδης, Μιχάλης Λίτσικας, Μαρή-Γεωργία Κοντοσσόρου, Φίλιππος Τάσσης, Παναγιώτης Σταθάκης, Χριστίνα Γεώργα, Ειρήνη Δρακωνάκη. Αρχηγός της αποστολής είναι Βασίλης Καλύβας και συνοδοί των παιδιών οι Μιχάλης Νικολόπουλος, Λία Αβραάμ, Βασιλική Αβράμη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη της Ν. Κορέας, τα εννέα παιδιά, αλλά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα έχουν ένα ιδιαίτερα γεμάτο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες (Τζούντο τυφλών, Ποδόσφαιρο τυφλών, Μπότσια, Γκόλμπολ, Πινγκ Πονγκ, Τένις με καροτσάκι, Κολύμβηση, στίβος), πολλά παιχνίδια γνώσεων, αλλά και σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπου τα παιδιά θα μπορούν δημιουργικά να παρουσιάσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό, αλλά και να γνωρίσουν τους πολιτισμούς των άλλων συμμετεχόντων.

Επίσης στο πλαίσιο του καμπ θα διεξαχθεί διήμερο σεμινάριο κορυφής, τον συντονισμό του οποίου θα έχει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), Ρίτα Βαν Ντρίελ. Η θεματολογία του σεμιναρίου έχει καθοριστεί ως εξής: Αθλητικά προγράμματα ανάπτυξης για νέους με αναπηρία, Παραολυμπιακά αθλήματα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) όπως και οι Παραολυμπιακές Επιτροπές της Νότιας Κορέας, Τουρκίας, Γερμανίας, ΗΠΑ και Ολλανδίας έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για τη διοργάνωση τέτοιου είδους διοργανώσεων.

Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου