Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Υπερβολές γονέων κακομαθαίνουν τέκνα

H πιο απλή εξήγηση του φαινομένου είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι σταρ πριν γίνουν διάσημοι, ήταν φτωχοί, έζησαν δύσκολα παιδικά χρόνια και χρειάστηκε να κάνουν πολλές θυσίες και να δουλέψουν σκληρά για να αποκτήσουν όσα έχουν.
Γι’ αυτό και δεν θέλουν να στερήσουν τίποτα από τα παιδιά τους, είτε σε μόρφωση είτε σε υλικά αγαθά. Σε καιρούς κρίσης, που μαστίζει και το Χόλιγουντ, τα τέκνα των σούπερ σταρ μεγαλώνουν μέσα στην υπερβολή.
Κοινός παρονομαστής στον τρόπο ανατροφής των παιδιών αυτών είναι η απουσία τακτικού προγράμματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα 6 μικρά της «οικογένειας του ουράνιου τόξου», όπως αποκαλείται εξαιτίας της πολυσυλλεκτικότητας, η οικογένεια των Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί, τα οποία λόγω του φόρτου εργασίας των γονιών τους, ταξιδεύουν πολύ, με αποτέλεσμα να μην έχουν σταθερά ωράρια ύπνου.

Πολλές φορές μένουν ξύπνια έως αργά το βράδυ βλέποντας καρτούν, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που οι γονείς τα πηγαίνουν βόλτα αργά το βράδυ, όπως είχε κάνει ο Πιτ πέρσι στην Ιορδανία, όταν αποφάσισε να πάει τα δίδυμα για παγωτό τα... μεσάνυχτα.

Αλλά και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία δεν έχει και τη... δικαιολογία του χαοτικού φόρτου εργασίας, όσο είχε την επιμέλεια των δύο αγοριών της, Σιν και Τζέιντεν, τα άφηνε να κάνουν ό,τι ήθελαν. Δεν υπήρχε προγραμματισμένη ώρα ύπνου, μάλιστα συχνά τα ξυπνούσε το μεσημέρι ή το βράδυ, αν ήθελε να παίξει μαζί τους, τα πήγαινε σε φαστ-φουντ και τα άφηνε να τρώνε οτιδήποτε -ακόμα κι όταν ο μικρός γιος της ήταν 9 μηνών-, αφού είναι γνωστή η αγάπη της για το γρήγορο φαγητό.

Επίσης, τα περισσότερα από τα «γαλαζοαίματα» παιδιά του Χόλιγουντ μορφώνονται, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, στο σπίτι τους από στρατιές δασκάλων, ίσως γιατί κανένα δημοτικό δεν είναι αρκετά καλό για τη φοβερή ευφυΐα τους, αφού σε αρκετές περιπτώσεις (Μάντοξ ή Λούρδη, τα μεγαλύτερα παιδιά της Τζολί και της Μαντόνα αντίστοιχα) μαθαίνουμε ότι είναι τρομερά έξυπνα με υψηλό δείκτη IQ.

Με στόχο διεθνή καριέρα. Ακόμα όμως και εκείνα που πηγαίνουν σε κανονικά σχολεία, κάνουν πάρα πολλά ιδιαίτερα μαθήματα -κυρίως ξένων γλωσσών- ίσως γιατί οι γονείς τους επιθυμούν γι’ αυτά μια... διεθνή καριέρα ή απλώς την εξειδίκευση στη μουσική ή στη γυμναστική.

Παράδειγμα, ο 9χρονος γιος της Μαντόνα, Ρόκο που προπονείται με ομάδα ενόργανης γυμναστικής στη Νέα Υόρκη, ενώ έχει και δικό του δάσκαλο, προκειμένου να γίνει ακόμα καλύτερος, άσχετα πως ούτε ο μικρός ούτε όμως και η μαμά του θέλουν να πάρει μέρος με την εθνική ομάδα ενόργανης των ΗΠΑ σε κάποιους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες...

ΟΙ ΠΕΡΙΧΑΡΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ
Διοργανώνουν πάρτι χλιδής για... πάρτη των παιδιών τους

Τα πάρτι γενεθλίων είναι αναμφισβήτητα τα καλύτερα παραδείγματα υπερβολής σε ό,τι αφορά τα παιδιά των διασήμων. Κλόουν, φουσκωτά κάστρα, ζούγκλες και δωράκια για τους καλεσμένους 500 δολαρίων το ένα, είναι συνηθισμένο μοτίβο των πάρτι γενεθλίων, τα οποία σπάνια κοστίζουν λιγότερο από 100 χιλιάδες δολάρια.

Ο Ρόκο της Μαντόνα, για παράδειγμα, γιόρτασε τα ένατα γενέθλιά του σε κάστρο στην Πράγα, ενώ το αγοράκι της Γκουέν Στεφάνι, Κίνγκστον, είχε για τα πρώτα του γενέθλια μια μικρογραφία ζωολογικού κήπου στον δικό του κήπο.

Κλείνοντας έναν χρόνο ζωής, η Σούρι έκοψε 16 τούρτες, επειδή οι γονείς της δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποια τους άρεσε και στα δεύτερά της, που ήταν πιο... αποφασιστικοί είχαν επιλέξει μία των 5.000 δολαρίων.

Οι Aerosmith ψυχαγώγησαν τους καλεσμένους, οι οποίοι επέστρεψαν σπίτι τους με δωράκια αξίας 1.000 δολαρίων έκαστος.

Η Κριστίνα Αγκιλέρα νοίκιασε αληθινό πυροσβεστικό όχημα για τα γενέθλια του Μαξ, ενώ επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο Ελμο από τη σειρά «Σίσαμι Στριτ».

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και ο Τομ Χανκς είχαν δώσει έως και 4 εκατ. δολάρια για τα πάρτι των παιδιών τους, όταν ήταν μικρά, για να μετατρέψουν το σπίτι σε ζούγκλα με τροπικά φυτά, καταρράκτες και ελέφαντες που είχαν επιστρατεύσει ειδικά για να μεταφέρουν τους μπόμπιρες από την είσοδο του κήπου στον χώρο όπου γινόταν το πάρτι...

Ο Κρίστιαν, γιος του ράπερ Παφ Ντίντι γιόρτασε τα 12α γενέθλιά του στο Λας Βέγκας σε εκδηλώσεις που διήρκεσαν τέσσερις μέρες.

Η εορταστική ατζέντα περιελάμβανε καταδύσεις, πολεμικά παιχνίδια και επισκέψεις σε ψυχαγωγικά πάρκα. Οι καλεσμένοι έμειναν σε σουίτες, δεν έγινε όμως γνωστό αν τα παιδιά έπαιξαν στους κουλοχέρηδες...

ΣΟΥΡΙ ΚΡΟΥΖ
Η «βασίλισσα της μόδας»
Η 3χρονη Σούρι Κρουζ, κόρη του Τομ Κρουζ και της Κέιτ Χολμς, είναι κυριολεκτικά η «βασίλισσα της μόδας». Η μικρή έχει μανία με τα τακούνια, με τα φουστάνια και με τα καλλυντικά. Εχει ήδη αρκετά λιπ γκλος, όλα της Chanel με το φθηνότερο να στοιχίζει 27 δολάρια.
Οι γονείς της ξοδεύουν 15.000 δολάρια τον μήνα σε ρούχα και παιχνίδια για τη Σούρι. Η μικρή είναι σίγουρα η πριγκίπισσα του μπαμπά της, που πρόσφατα της χάρισε μια τιάρα 25.000 δολαρίων. Αν ξυπνήσει το βράδυ και ζητήσει μπισκότα σοκολάτας, ο σεφ της θα πρέπει να τα φτιάξει ακόμα κι αν έχουν περάσει τα μεσάνυχτα. Οταν ζήτησε κουκλόσπιτο, έφτιαξαν ένα κανονικό σπίτι-μικρογραφία στον κήπο τους.

ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ... ΨΩΝΙΣΕΙ
Διαμαντένιες πιπίλες και γκαρνταρόμπα 1 εκατ. $

Αλλος ένας τρόπος με τον οποίο οι διάσημοι κακομαθαίνουν τα παιδιά τους είναι τα ψώνια. Οταν εξορμούν με τα βλαστάρια τους στα μαγαζιά, οι πόρτες κλείνουν για τους κοινούς θνητούς προκειμένου οι «υψηλοί» πελάτες να ψωνίσουν με την ησυχία, τους. Επίσης, υπάρχουν ειδικοί πωλητές μόνο για τα παιδιά των διασήμων, πρόθυμοι να ικανοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία τους.

Πρόσφατα έγινε πολλή συζήτηση για το αγορίστικο στυλ που έχει υιοθετήσει η μικρότερη κόρη της οικογένειας του «ουράνιου τόξου», Σιλό 3, που τελευταία επιθυμεί να τη φωνάζουν Τζον. Η μικρή έκοψε αγορίστικα τα μαλλιά της (παρεμπιπτόντως το κούρεμα αυτό στοίχισε 250 δολάρια) και αποφάσισε να ντύνεται αγορίστικα, με παντελόνια, μπλουζάκια και... γραβάτες.

«Αναλύοντας» τις ενδυματολογικές ανησυχίες της μικρής, οι περισσότεροι ψυχολόγοι που κλήθηκαν από τα περιοδικά να σχολιάσουν το θέμα, αποφάνθηκαν πως αν κι είναι φυσιολογικό στην ηλικία της να θέλει να αλλάξει ρόλους, δεν είναι λογικό για τους γονείς της να υποκύπτουν σε αυτήν την επιθυμία.

Μεταξύ άλλων, σχολιάστηκε και το ίδιο το ποσό που ξόδεψαν στην τελευταία τους εξόρμηση στα μαγαζιά - κάτι περισσότερο από 10.000 δολάρια σε μία ώρα για ρούχα, τα οποία τα παιδιά δεν θα βάλουν περισσότερο από μερικούς μήνες, αφού στην ηλικία τους μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Ο Μάντοξ είναι πολύ περήφανος για το 600 δολαρίων δερμάτινο τζάκετ του διά χειρός Καρλ Λάγκερφελντ και η Ζαχάρα φοράει μόνο επώνυμα τζιν των 120 δολαρίων κι άνω το καθένα.

Τα διαμάντια αποδεικνύεται πως είναι ο καλύτερος φίλος και των... παιδιών, αφού η Σιλό είχε διαμαντένια πιπίλα όταν ήταν μικρή και η 20 μηνών Βιβ φοράει διαμαντένια σκουλαρίκια, τα οποία σχεδίασε ειδικά ο μπαμπάς Μπραντ. Το κάθε παιδί έχει τη δική του νταντά, άλλο αν το ζεύγος φροντίζει μόνο του τα παιδιά, όταν υπάρχουν φωτογράφοι τριγύρω.

Η Μαντόνα δεν θα μπορούσε να πηγαίνει πίσω, αφού πρόκειται για fashion icon. Η κόρη της Λούρδη έχει μανία με τη μόδα και προσφάτως σχεδίασε μια εφηβική κολεξιόν μαζί με τη μαμά της -η οποία θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι- ωστόσο, στα 14 της είναι μεγάλη για να δέχεται ενδυματολογικές υποδείξεις.

Γι’ αυτό η προσοχή της μαμάς έχει στραφεί στην υιοθετημένη 5χρονη κόρη της Μέρσι, η οποία σε κάθε έξοδό της μοιάζει να έχει βγει από τις σελίδες κάποιου καταλόγου μόδας. Κυκλοφορεί πάντα με σικ τσαντάκια - το αγαπημένο της είναι ένα ασημί D&G, 235 δολαρίων, ενώ δείχνει και ιδιαίτερη προτίμηση στα ρούχα που έχει σχεδιάσει η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ για την αλυσίδα GAP.

Σε παρόμοιες ή και μεγαλύτερες εξτραβαγκάνσες επιδίδεται και η Τζένιφερ Λόπεζ για τα δίδυμά της, Εμι και Μαξ Αντονι. Ηδη τα παιδιά έχουν κληρονομήσει τα ακριβά γούστα της μαμάς -τα μπουρνούζια τους και τα μαγιό τους είναι Burberry-, ενώ λέγεται πως η γκαρνταρόμπα τους αξίζει πάνω από 1 εκατ. δολάρια.

ΟΙ... ΕΓΚΡΑΤΕΙΣ
Τα μεγαλώνουν χωρίς υπερβολές

Υπάρχουν βέβαια σταρ που προσπαθούν να ακολουθούν μία πιο λογική μέθοδο ανατροφής, ακόμα όμως και αν δεν κάνουν όλα αυτά τα χλιδάτα, έχουν τις παραξενιές τους, όπως η Τζούλια Ρόμπερτς.
Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του τρίτου τους παιδιού, Χένρι Ντάνιελ Μόντερ, η Ρόμπερτς και ο άντρας της Ντάνι Μόντερ κάλεσαν μερικούς φίλους στο σπίτι, από τους οποίους ζητήθηκε να φοράνε άσπρα ρούχα και να διαβάσουν ένα ποίημα στον Χένρι.
Οι γονείς είχαν ανάψει κεριά, που συμβολίζουν τη ζωή, και μετά κοσκίνισαν χώμα και νερό, δύο από τα ισχυρότερα στοιχεία της Γης.
Αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά τους, τα δίδυμα Χέιζελ και Φινέας πήραν... δόση από τον συμβολισμό: ο μπαμπάς τα πήγε στη θάλασσα και τους είπε να κάνουν μία ευχή για το νεογέννητο αδελφάκι τους, την έγραψε σε ένα χαρτί που έδεσε σε νήμα και το πέταξε στη θάλασσα, λέγοντας πως ο ωκεανός θα κρατήσει την ευχή τους, η οποία και θα πραγματοποιηθεί. Ε ρε γλέντια τα ψάρια!

Και η Μπρουκ Σιλντς προσπαθεί να μην κάνει υπερβολές, όχι όμως σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες των δύο κορών της, Γκρίερ και Ρόουαν Χένσι. Καθότι θέλει οι φωτογραφίες τους να είναι άψογες, έχει μηνιαία συνεργασία με επαγγελματία φωτογράφο που απαθανατίζει κάθε πρόοδο των μικρών.
Μέχρι να μεγαλώσουν, θα έχουν ντοσιέ που θα ζηλεύουν και επαγγελματίες μοντέλα...

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου