Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Εκπαίδευση για την αλλαγή του κλίματος

Ο καθημερινός τρόπος ζωής και οι καταναλωτικές μας συνήθειες έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον που ‘επιστρέφουν’ σε εμάς τους ίδιους. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι η ελαχιστοποίηση αυτών των επιπτώσεων στο περιβάλλον, δηλαδή η μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.
Η αλλαγή του κλίματος είναι μία από τις πιο καίριες επιπτώσεις του τρόπου ζωής μας. Είναι επείγον οι μαθητές να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τις ουσιώδεις συνιστώσες του προβλήματος και να διερευνήσουν τις λύσεις τόσο σε επίπεδο προσωπικής στάσης και δράσης όσο και σε ευρύτερο επίπεδο (οικογενειακό, σχολικό, εθνικό, διεθνές).
Αν θέλετε, λοιπόν, να οργανώσετε στην τάξη σας μια έρευνα για τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη συμβολή μας σε αυτή εξοικονομώντας ενέργειας, εμείς έχουμε να σας προτείνουμε τα εξής: 

Τι μπορείτε να κάνετε:

1. Επιλέξετε το νέο εκπαιδευτικό υλικό Κλιματικό Χάος (1.91 MB) για να δουλέψετε στην τάξη σας τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα, την κυριότερη αιτία δημιουργίας του κλιματικού χάους!

2. Συμμετέχετε στη νέα δράση του WWF Ελλάς "Σχολεία για το Κλίμα".

3. Πάρτε μέρος στην εκπαιδευτική δραστηριότητα "To κλίμα αλλάζει ... εμένα με νοιάζει!" στο εργαστήριο "Φτερό".

4. Υλοποιήστε εκείνες τις αυτοτελείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή

5. Συμβουλευτείτε τη λίστα με τις 10+1 ενέργειες και επιλογές για τη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

6. Επισκεφτείτε σχετικές ιστοσελίδες.

7. Προβάλλετε τη δουλειά σας: πείτε μας πώς δουλέψατε το θέμα ή προτείνετε κάποιες προσθήκες στην εφαρμογή του, στέλνοντας Ε-mail στην κ. Νάνσυ Κουταβά (n.coutava@wwf.gr).

Περισσότερες πληροφορίες:
Νάνσυ Κουταβά, Υπεύθυνη Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης WWF Ελλάς, τηλ. 210-3314893, fax: 210-3247578, email: n.coutava@wwf.gr

Δείτε, επίσης, το συνολικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του WWF Ελλάς στο http://www.wwf.gr/.

Από την ιστοσελίδα της οργάνωσης WWF- Το κλίμα είναι στο χέρι σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου