Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ημερίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του ΔΟΥΠ Δήμου Πατρέων για το Πρόγραμμα «Καλλικράτης»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και ο Δημοτικός Οργανισμός Υγείας – Πρόνοιας Δήμου Πατρέων συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 και ώρα 17.00 στην Πάτρα Ημερίδα με θέμα «Το Πρόγραμμα ʽΚαλλικράτηςʼ ως εργαλείο για την ανάπτυξη πολιτικών για την αναπηρία».
Κατά τις εργασίες της Ημερίδας, που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Patra Palace (Όθωνος Αμαλίας 15, Πάτρα), έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς από την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού το Πρόγραμμα Καλλικράτης δεν έχει συζητηθεί ποτέ δημόσια σε σχέση με την αναπηρία και παρόλο που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη σύγχρονων δομών και υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, με τις επικείμενες αλλαγές που πρόκειται να επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην περιφερειακή οργάνωση της Δυτικής Ελλάδος.

Επιπλέον στις 23 και 24 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Patra Palace η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ. υπό τον Πρόεδρό της κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Η συνεδρίαση του Γ.Σ. θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 09.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 14.00, ενώ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με έναρξη στις 9.00 π.μ. 

Κατά τη συνεδρίαση θα λάβει χώρα ένας απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης της Συνομοσπονδίας και οι πολιτικές τις παρεμβάσεις ανά Υπουργείο, θα συζητηθούν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις στα θέματα αναπηρίας, καθώς και οργανωτικά θέματα της Συνομοσπονδίας. 

Για τη διευκόλυνσή σας επισυνάπτουμε το πλήρες Πρόγραμμα της Ημερίδας. 

Παρακαλούμε για την κάλυψη. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937 157 193.

Πηγή: ΕΑΣΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου