Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σταυρούπολη: "Εβδομάδα Υγείας 2010"


Το Σάββατο 17 Απριλίου ανοίγει η αυλαία της «Εβδομάδας Υγείας 2010» στη Σταυρούπολη. Οι φετινές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 22 Απριλίου είναι αφιερωμένες στην πρόληψη. Άλλωστε στόχος του θεσμού πλέον της «Εβδομάδας Υγείας», που οργανώνεται με επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια, είναι η ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ομάδων του πληθυσμού για τις δυνατότητες που έχουν να προλάβουν μια σειρά από χρόνια και συχνά επώδυνα νοσήματα, εφαρμόζοντας απλούς κανόνες καθημερινής πρακτικής. Στο πλαίσιο πάντως του φετινού προγράμματος θα ικανοποιηθούν και οι υπόλοιπες στοχεύσεις του θεσμού, που είναι η ορθή πληροφόρηση από γιατρούς και ειδικούς επιστήμονες για παθήσεις που πλήττουν όλο και περισσότερο τους πολίτες, για τις λεγόμενες νέες ασθένειες ή εθισμούς που σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε μείζονα κοινωνικά προβλήματα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που σχεδίασε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου είναι:
  • Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Καρδιαγγειακά νοσήματα», το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 και ώρα 18:00-20:00, στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Εισηγητές: Β. Σταυρόπουλος, παθολόγος - υπερτασιολόγος και Αν. Μιχαηλίδης, παθολόγος - καρδιολόγος, διευθυντής ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου.
  • Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Γυναίκα στην εμμηνόπαυση», τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 και ώρα 18.00-20.00, στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Εισηγητές: Ι. Σταματέλος Ιωάννης, MD, PhD Μαιευτήρ - χειρούργος γυναικολόγος, διδάκτωρ ιατρικής Α.Π.Θ. και Κ. Χίου, ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια.
  • Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Ασφάλεια και διαδίκτυο» σε συνεργασία με το τμήμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 20 Απριλίου 2010 και ώρα 11.30-13.30 στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, με σκοπό την ενημέρωση των εφήβων για την ασφαλή χρήση διαδικτύου. Εισηγητές: Αντ. Παπαντωνίου Αντώνης, προϊστάμενος ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης, Ευτ. Πουλουκτσή, ψυχολόγος, Τ. Κυριακίδου Τάνια, σύμβουλος ηλεκτρονικής ασφάλειας.
  • Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Πρωινό το μυστικό μου όπλο», στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE που συμμετέχει ο Δήμος, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 και ώρα 18.00-20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, με σκοπό την ενημέρωση γονέων και παιδιών για την αναγκαιότητα του πρωινού. Εισηγητές: Αλ. Σταυράκης, ιατρός εργασίας, η Ευλ. Μπομπού, διαιτολόγος - διατροφολόγος, Α. Συράκη, διαιτολόγος - διατροφολόγος, και Μ. Σινανά, γυμνάστρια.
  • Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Η βία στα γήπεδα» σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 και ώρα 11.30-13.30 στο ΕΑΚ Σταυρούπολης. Εισηγητές: Διον. Ψωμιάδης, αντινομάρχης, Χρ. Κελεσίδου, νομαρχιακή σύμβουλος και Τ. Κυριακίδου, υπεύθυνη γυναικών της Ε.Π.Σ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου