Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Τηλεφωνική γραμμή «Μαζί για το Παιδί»

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ τηλεφωνική γραμμή για το παιδί εγκαινίασαν χτες ο ΟΤΕ και η οργάνωση «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί», με στόχο την παροχή συμβουλών σε παιδιά, εφήβους και γονείς.
Η γραμμή καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 έως τις 21.00 και με χρέωση μιας αστικής μονάδας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για να μοιράζονται ερωτήματα και προβλήματα που αφορούν παιδιά και εφήβους. Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη και κατευθύνσεις για κάθε περίπτωση.
 Συγκεκριμένα, όσοι καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 115 25 θα έχουν δωρεάν συμβουλευτική στήριξη για την ψυχική υγεία των παιδιών, την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, την Ένωση και τα σωματεία της.
Στην ίδια γραμμή θα μπορούν να γίνονται ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων, οι οποίες θα αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Επίσης, οι καλούντες θα ενημερώνονται για τις υπηρεσίες και τους φορείς για τα παιδιά που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ, 18/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου