Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΑΚ

"Σήμερα , 9 Φεβρουαρίου , δημοσιεύτηκαν τις αθλητικές εφημερίδες το δελτίο τύπου της ΕΟΑΚ , όπως δείτε παράκατω :
Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου , το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κυρ. Μπιτσάξη , στην ΓΓΑ , με τη παρουσία του προέδρου κυρ. Στουφή Ι. , του Τεχνικού Σύμβουλου κυρ. Γαζή και του Νομικού Συμβούλου κυρ. Καϊμακάμη , το όποιο συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης των ολυμπιακών αγώνων κωφών Αθήνα 2013 και λοιπά θέματα .
Ο Γ.Γραμματέας κυρ. Μπιτσάξης , ανάφερε ότι το 2013 , υπάρχουν δυο μεγάλα γεγονότα , τα όποια θα επιβαρυνθούν ψηλά το κόστος όπως οι μεσογειακοί αγώνες κι οι ολυμπιακοί αγώνες κωφών που θα γίνει το καλοκαίρι με διάστημα διάφορα ενός μηνός περίπου , ζήτησε πρώτα από όλα να ακυρωθούν οι αγώνες των κωφών λογω το υπουργείο οικονομικών έχει δοθεί εντολή να περικοπεί σχεδόν τις δαπάνες κι δεν δέχεται να δοθεί το συνολικό των 17 εκατομμύρια ευρώ που πρέπει να καταβληθεί από το δημόσιο που είχαν εγκριθεί η προηγούμενη κυβέρνηση .
ως ΠΡΌΕΔΡΟΣ της ΕΟΑΚ , θεωρώ ότι γίνεται μια διάκριση , ανάμεσα τους μεσογειακούς και τους Deaflympics , δεν έχει ξεκινήσει η υπάρχουσα επιτροπή υπό τη πρόεδρο κυρ. Βαρδινογιάννη που ακόμη δεν έχει καταθέσει αντιπρόταση , που παράλληλα οι άλλες οργανώσεις δεχτήκαν κάποιες περικοπές ή αναθεωρήσεις. Η Ο.Ε. θεωρείται από την ΕΟΑΚ ως μην λειτουργική και αναναποστελματική , επειδή κάποιοι μελή που επιλεχτήκαν από τη προηγούμενη πολιτική κυρίως τις επιλογές του κυρ. Ιωαννίδη κι του κυρ. Δουβη , τα παραίτησαν μέσα σε μια νύχτα αφήνοντας τα άδυτα νερά τη σημαντική διοργάνωση των κωφών αθλητών. Η ομοσπονδία θέλει να τη διαδώσει με όσα νομικά μέσα γίνεται.
Παρακαλειται να επιστρέψει πισω τη σημαία των αγωνων DEAFLYMPICS , που τη παρελαβε ο κυρ. Σάλκος Αντιπροεδρος της Ο.Ε. , την ΕΟΑΚ εκει που ανηκει οι αγωνες σε αυτή κι θα παλεψει με νυχια κι δοντια να ΓΙΝΕΙ οι ολυμπιακοι αγωνες των κωφων στην Ελλαδα !! δεν θα υποχωρησουμε πισω...
Ζήτησε να μειωθεί όσο δυνατόν κι να προτείνει η Ομοσπονδία των Κωφών νέο προϋπολογισμό να μην υπερβαίνει τουλάχιστον τα 8 εκατομμύρια , σε αντίθετη περίπτωση προτείνεται να μην διεξάγουν . Η πολιτική της ΓΓΑ στρέφεται κυρίως σε κατά προτεραιότητα να γίνουν οι μεσογειακοί αγώνες τις πόλεις Λάρισα κι Βόλο όπου θα δαπανηθούν μεγάλα ποσά .
Ο νομικός σύμβουλος κυρ. Καϊμακάμης , ζήτησε να δοθεί πίστωση χρόνου να προετοιμαστεί το προϋπολογισμό κι αν είναι δυνατόν με τα 8 εκατομμύρια να γίνουν οι αγώνες. Και θα καταθέσει η ΕΟΑΚ νέα πρόταση προϋπολογισμού και μετά θα γίνει η σύσταση της επιτροπής .
Σχετικά με τις τροπολογίες του αθλητικού νομού η ΕΟΑΚ κατάθεσε πρόταση για προσθήκη της ονομασίας των ολυμπιακών αγώνα κωφών διότι υπάρχει προβλήματα με το πινάκα διακρίσεως που αιτήθηκαν οι κωφοί αθλητές μας από τους ολυμπιακούς αγώνες κωφών Ταιβάν 2009. Είναι μια σοβαρή παράλειψη του συγκεκριμένου παραγράφου του άρθρου του ΦΕΚ όπου λένε μόνο για ολυμπιακοί κι παρολυμπιακοι αγώνες ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου