Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Κύπελλο μπάσκετ μόνο για παιδιά

Η καταθλιπτική εικόνα των μισοάδειων κερκίδων στους δύο τελευταίους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού στο ολυμπιακό γυμναστήριο του Ελληνικού οδήγησε τις διοικήσεις των «αιωνίων» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην υιοθέτηση της ιδέας να μοιραστούν τα εισιτήρια του 35ου τελικού Κυπέλλου (Ελληνικό, 20 Φεβρουαρίου) σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα αναλάβει τη σωστή διάθεσή τους. Αν μάλιστα τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρχε ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ ΕΟΚ και ΠΣΑΚ, τότε άπαντες θα συμφωνούσαν ότι κάτι καλό πάει να γίνει στο ελληνικό μπάσκετ. 
Πρώτος άλλωστε ο Ολυμπιακός είχε διανείμει όλα τα εισιτήρια σε μαθητές στον προημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στον Κορυδαλλό την περίοδο 2002-03 (για την Ιστορία, επεκράτησαν οι Πράσινοι με 73-62 έχοντας... κανονικούς οπαδούς στο πλευρό τους), ενώ οι θεατές της περυσινής μονομαχίας «αιωνίων» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ ανδρών ήταν μαθητές και αθλητές συλλόγων (αφού όμως πριν με... κανονικούς οπαδούς είχαν ανοίξει κεφάλια στην Πάτρα και ο τελικός δεν είχε διεξαχθεί). 
«Η ιδέα είναι πρωτοποριακή, χωρίς να αποτελεί και ιδανική λύση,αφού τον αθλητισμό όλοι έχουνδικαίωμα να τον παρακολουθήσουν.Οπως και να το κάνουμε,είναι μια πρόταση που αξίζει να δούμεαν θα έχει ωραίο αποτέλεσμα» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος , ενώ ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κ. ΘανάσηςΓιαννακόπουλος, ο οποίος αντέδρασε ως προς την ενδεχόμενη κλήρωση μεταξύ ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, δήλωσε ότι συμφωνεί «με κάθε πρότασηπου επιτρέπει την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα» και εν συνεχεία έκανε... ευχάριστη την ατμόσφαιρα. «Συμφωνήσαμε! Με τον Παναγιώτη δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε. Είμαστε φίλοι, είμαστε φιλαράκια» αναφώνησε μετά τη χθεσινή σύσκεψη στα γραφεία της ΕΟΚ, για να εισπράξει την απάντηση από τον κ. Αγγελόπουλο, ο οποίος τού είπε αστειευόμενος: «Ε, όχι και φιλαράκια»... 
Η ενδιαφέρουσα ιδέα της διάθεσης των εισιτηρίων σε μαθητές σχολείων χρειάζεται έγκριση προκειμένου να υλοποιηθεί. Αυτό αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες, μετά την επίσκεψηαυτοψία των εκπροσώπων της ΕΟΚ και της Αστυνομίας στον χώρο του γηπέδου.

πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου