Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Κάλυμνος: Δωρεάν σεμινάρια ενηλίκων

Ενημερωτικό μήνυμα από το facebook:


Φίλες και Φίλοι

Θέλω να σας ενημερώσω ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν και φέτος στην Κάλυμνο Δωρεάν Σεμινάρια για τους Ενήλικες και τα οποία θα γίνονται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Καλύμνου. Φορέας Υλοποίησης αυτών των Σεμιναρίων είναι το Υπουργείο Παιδείας και Υπεύθυνο για την λειτουργία και τον έλεγχο διεξαγωγής των Σεμιναρίων αυτών είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Δωδεκανήσου που εδρεύει στη Ρόδο. Στα Σεμινάρια αυτά δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι Ενήλικοι δηλαδη 18 Χρονών και πάνω. Επίσης πρέπει να τονιστει ότι τα Σεμινάρια αυτά εδώ και δύο χρόνια στην Κάλυμνο γίνονται με την συνεργασία του Δήμου Καλυμνίων μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Δωδεκανήσου. 
Η έναρξη των Σεμιναρίων αυτών φέτος καθυστέρησε λόγω των Εκλογών, της επιλογής Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων καθώς επίσης και της επιλογής γραμματέων των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων ανά Νομό. Αφού θα περατωθούν οι παραπάνω γραφειοκρατικές διαδικασίες, που όλα δείχνουν ότι θα τραβήξουν εώς και μέσα Ιανουρίου, στόχος μας φέτος είναι να λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα:

*** Τμήμα Πληροφορικής για Αρχάριους δηλαδή για άτομα τα οποία δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τον υπολογιστή.
*** Τμήμα Πληροφορικής για άτομα τα οποία θέλουν να αποκτήσουν Βεβαίωση και Πιστοποιητικό για τις 3 Ενότητες που ζητάει το ΑΣΕΠ στις προκηρύξεις (Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Διαδίκτυο-Internet). 
*** Τμήμα Πληροφορικής για την απόκτηση των υπολοίπων Ενοτήτων εκτός εκείνων που ζητάει το ΑΣΕΠ (Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων, Λειτουργικά Συστήματα, Βασικές Έννοιες).
*** Τμήμα Πληροφορικης προσαρμοσμένο στην εκπαίδευση συγκεκριμένων Ομάδων στην Κάλυμνο όπως Εκπαιδευτικοί, Οικοδόμοι, Μελισσοκόμοι, Ξενοδόχοι, Δημοτικοί Υπάλληλοι και άλλοι. 
*** Τμήμα Πληροφορικής για την απόκτηση δεξιοτήτων καθαρά στο Διαδίκτυο-Ίντερνετ (Δημιουργια Ιστοσελίδας).

Η ύπαρξη Καλύμνιων Πιστοποιημένων καθηγητών Πληροφορικής μας δίνει τη δυνατότητα της σίγουρης διοργάνωσης των παραπάνω Σεμιναρίων Πληροφορικης. 
Εφόσον το Υπουργείο Παιδείας διορίσει στην Κάλυμνο Πιστοποιημένους καθηγητές Αγγλικής Φιλολογίας, Γαλλικής Φιλολογίας, Ιταλικής Φιλολογίας καθώς και άλλων ειδικοτήτων Πιστοποιημένους καθηγητές από το Υπουργείο Παιδείας, τότε θα διοργανώσουμε όπως και τα τελευταία δύο χρόνια τμήμα Αγγλικών, τμήμα Γαλλικών, τμήμα Ιταλικών, και γιατι όχι Σχολή Γονέων αν βρεθεί Πιστοποιημένος Ψυχολόγος.
Τις αιτήσεις θα τις Βρειτε και θα τις κάνετε καθημερινά στο ΚΕΠ του Επαρχείου Καλύμνου, επισυνάπτοντας μαζί με την αίτηση, την επικυρωμένη φωτοτυπία της ταυτότητάς σας καθώς και επικυρωμένη φωτοτυπία του απολυτηρίου του Γυμνασίου ή του Λυκείου το οποίο έχετε. 
Σας παρακαλώ προς ενημέρωση όσων γίνεται περισσότερων Καλυμνίων Προωθήστε το μύνημα αυτό σε όσους φίλους Καλυμνίους γνωρίζετε. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε μαζί μου καθημερινά μετά τις 2 μ.μ.

Κούκας Γεώργιος
Καθηγητής Πληροφορικής 
Κιν 6939871784

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου