Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

12ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποιήματος και Διηγήματος

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) προκηρύσσει τον 12ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, υπό την αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, για το έτος 2010.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα. Τα ποιήματα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τουs τριάντα στίχους και τα διηγήματα τις πέντε σελίδες. Δικαίωμα συμμετοχήs έχουν μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου και Τ.Ε.Ε., με ένα μόνο ποίημα ή διήγημα. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχήs όσοι από τουs διαγωνιζόμενουs πήραν Α' Βραβείο ποιήματος ή διηγήματος στο διαγωνισμό των δύο προηγουμένων ετών 2008 και 2009. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε (5) δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδαs. Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε μαθητής πρέπει να είναι μονολεκτικό και γραμμένο ελληνικά. Π.χ. Νεφέλη, Δαναόs, Άστρο, Αγέρι, Δανάη, κα. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίαs του, το τηλέφωνό του, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του, πρέπει να βρίσκονται σε κλεισμένο μικρότερο φάκελο, που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμό του.

Τα κείμενα πρέπει να αποστέλλονται μέσα σε απλούs φακέλουs από τις Διευθύνσεις των Γυμνασίων, των Λυκείων και των ΤΕΕ ή απευθείας από τους μαθητές, έως τις 15 Μαρτίου του 2010, στη διεύθυνση: Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, οδόs Γερανίου 41 (2ος όροφοs), Τ.Κ. 10431 Αθήνα (τηλ. 210 3302550). Μέσα στο φάκελο αποστολήs θα είναι και ο μικρότεροs φάκελοs με τα πραγματικά στοιχεία του μαθητού. Τελευταία ημερομηνίας αποστολής των έργων (σφραγίδα ταχυδρομείου) η 15η Μαρτίου 2010.

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να πληρούν τους ανωτέρω όρους του διαγωνισμού, άλλως θ’ αποκλείονται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου