Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ο «Θαλής + ΦΙΛΟΙ» συζητούν για φιλοσοφία, ιστορία, επιστήμη

Ο Θαλής και Φίλοι είναι μία μη-κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα και διεθνή δραστηριότητα, η οποία έχει ως στόχο το γεφύρωμα του χάσματος ανάμεσα στα μαθηματικά και άλλες μορφές πολιτισμικής δημιουργίας. Επιδιώκει:
Τη διερεύνηση των σύνθετων σχέσεων ανάμεσα στα μαθηματικά και τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Την αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης των μαθηματικών μέσα στην μαθηματική και επιστημονική κοινότητα.
Την πρόταση νέων μεθόδων επικοινωνίας των μαθηματικών στον πολιτισμό γενικά, και στην εκπαίδευση ειδικότερα.
Για την επίτευξη των στόχων του, ο Θαλής και Φίλοι δημιουργεί τις κατάλληλες ευκαιρίες για διεπιστημονική έρευνα και επικοινωνία μέσω διαλέξεων, συζητήσεων, συνεδρίων, ηλεκτρονικών και παραδοσιακών εκδόσεων καθώς και αντίστοιχων εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινό.

Με αφορμή τα πέντε χρόνια δραστηριότητας της Ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ, θα γίνει μια σειρά εκδηλώσεων στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, που θα ξεκινήσει με ένα διάλογο ανάμεσα στον Τεύκρο Μιχαηλίδη και Απόστολο Δοξιάδη, με θέμα την ύπαρξη της μαθηματικής λογοτεχνίας.

-Παρασκευή 22/1, 7 μ. μ. «Μαθηματική λογοτεχνία: μύθος ή πραγματικότητα;». Συζητούν οι Απόστολος Δοξιάδης και Τεύκρος Μιχαηλίδης.
- Παρασκευή 29/1: «Ευκλείδης και Εντροπία: μια σύντομη πορνογραφική σχέση». Συζητούν οι Πέτρος Δελλαπόρτας και Γιάννης Κοντογιάννης.
- Παρασκευή 19/2: «Μαθηματικοί διαγωνισμοί: πρωταθλητισμός ή άθληση για όλους;», ομιλία με τον Tony Gardiner και συζήτηση με τους Απ. Δοξιάδη και Π. Δελλαπόρτα.
- Παρασκευή 26/2: «Η Αλίκη στη χώρα του Θαλή», μια συζήτηση για τις διαφορετικές όψεις στο έργο του Λιούις Κάρολ.
- Παρασκευή 5/3: «Ο Σέρλοκ Χολμς και το πέμπτο αίτημα του Ευκλείδη». Συζητούν οι Απ. Δοξιάδης, Τ. Μιχαηλίδης, Αν. Αποστολίδης, Φιλ. Φιλίππου, Ν. Γαλανόπουλος.

www.thalesandfriends.org, είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου