Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης



Με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη και υλοποίηση από πανεπιστημιακούς, η Πύλη Παιδαγωγικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Βασικός στόχος της δημιουργίας της ήταν η συγκέντρωση του παιδαγωγικού υλικού σχετικα με την περιβαλλοντική εκπαίδευση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα και η διάθεσή του στους ενδιαφερόμενους. Εκτός από το εν λόγω παιδαγωγικό υλικό, η πύλη παρέχει προτεινόμενη βιβλιογραφία, νομοθεσία, παιχνίδια, βάσεις δεδομένων, λεξικά και γλωσσάρια- στοιχία φορέων που σχετίζονται με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, και ένα φόρουμ για την ανάπτυξη επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ των χρηστών.
Το παιδαγωγικό υλικό ταξινομείται με δύο τρόπους: (α) σε "θεματικές ενότητες", οι οποίες αναφέρονται σε βασικά περιβαλλοντικά θέματα και αντιστοιχούν στη θεματολογία του παιδαγωγικού υλικού και (β) σε "Εκπαιδευτικά Πακέτα", τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευης στην Ελλάδα.
Στην κατηγορία "Υλικό Εκπαιδευτικών" μπορεί να στείλει ο κάθε χρήστης το παιδαγωγικό του υλικό για να αναρτηθεί στην πύλη. Στη "Βιβλιοθήκη" υπάρχει υποστηρικτικό υλικό, όπως βασικά κείμενα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προτεινόμενη βιβλιογραφία, ερευνητικές διατριβές, οδηγίες χρήσης λογισμικού, νομοθεσία, ηλεκτρονικά παιχνίδια, περιβαλλοντικά γλωσσάρια, πληροφορία για θεσμούς της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και  άλλες χρησιμες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου