Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ενισχυτική διδασκαλία και Αγγλικά στο Στέκι Μεταναστών



Κανένας νέος, καμία νέα με λιγότερα δικαιώματα! Δωρεάν και εθελοντικά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και Αγγλικών στο Στέκι Μεταναστών.
Χιλιάδες παιδιά αποκλείονται κάθε χρόνο από το εκπαιδευτικό σύστημα: νέοι και νέες μεταναστευτικής καταγωγής, και όχι μόνο, που δεν έχουν την «πολυτέλεια» της πρόσβασης στην ιδιωτική παραπαιδεία, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους φραγμούς που επιβάλλει το εξεταστικό σύστημα. Χωρίς φυσικά να μπορούμε να υποκαταστήσουμε το μαθητικό και το εκπαιδευτικό κίνημα στον αγώνα του για την υπέρβαση αυτού του αποκλεισμού και για την ουσιαστική εξίσωση των δικαιωμάτων όλων μας στην εκπαίδευση και την κοινωνία, θεωρούμε χρέος μας να αντιπαραβάλλουμε σε αυτή την αδικία την αλληλεγγύη μας, συμβάλλοντας έστω και σε μια κάποια ανακούφιση.
Σε αυτή την κατεύθυνση, στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό συγκροτήθηκε μια ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν να παρέχουν δωρεάν φροντιστηριακή στήριξη στα μαθήματα του σχολείου (δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου) σε μεταναστόπουλα και σε άλλα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Η ομάδα θα καλύψει όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα (φιλολογικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, οικονομικά, πολιτική αγωγή).
Στην ομάδα συμμετέχουν από κοινού έμπειροι καθηγητές/τριες, φοιτητές/τριες και απόφοιτοι καθηγητικών σχολών (Φιλοσοφική, Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό κα).
Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί και ομάδα για τη διδασκαλία Αγγλικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει τα μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες/τριες.
Η συμμετοχή είναι φυσικά ελεύθερη για όλους τους μαθητές. Τα μαθήματα θα γίνονται στους χώρους του Στεκιού Μεταναστών (Ερμού 23). Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, οπότε και θα γίνει στις 5 το απόγευμα η πρώτη κοινή συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών για τη συγκρότηση του προγράμματος.
Όσοι/ες μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, καλούνται να το δηλώσουν μέχρι τις 22 Νοέμβρη στα στοιχεία επικοινωνίας του Στεκιού (ή στο 6976629310) και να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση. Το ίδιο ισχύει και για όποιον/α ενδιαφέρεται να διδάξει ή να στηρίξει τα μαθήματα με άλλο τρόπο (παροχή υλικού, υποστήριξη διδασκόντων κ.ο.κ).
Το Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο είναι ένας χώρος έμπρακτης αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες, αλλά και ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος συνάντησης κινημάτων και αντιστάσεων. Λειτουργεί στη βάση της ίσης συμμετοχής όλων, της εθελοντικής προσφοράς και της αυτοδιαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου