Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Παιδικό Θέατρο- "Ομήρου Ιλιάδα- Τρωικός Πόλεμος"


Στον ιδιαίτερο κόσμο του Ομήρου προσκαλεί η Κάρμεν Ρουγγέρη τους μικρούς φίλους τη φετινή σεζόν. Πρόκειται για την παράσταση «Ομήρου Ιλιάδα-Τρωικός Πόλεμος», που ξεκινά την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Εγνατία» (Π. Ιωακείμ 1, πλ. Αγίας Σoφίας - τηλ.: 2310/225.172).

Η παράσταση (ενταγμένη στα 44α «Δημήτρια») «μαθαίνει» στα παιδιά πώς φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο και τους πρωταγωνιστές του -την Ελένη, τον Πάρι, τον Αχιλλέα, τον Μενέλαο, τον Εκτορα, τον Αγαμέμνονα. Μπροστά στα μάτια των παιδιών θα ζωντανέψουν όλα: από τη γέννηση της Ελένης και το γάμο της με τον Μενέλαο μέχρι την έναρξη του Τρωικού Πολέμου, τη διαμάχη του Αχιλλέα με τον Αγαμέμνονα, τα μπερδέματα των θεών του Ολύμπου και το θάνατο του Εκτορα. Και αν εδώ τελειώνει η Ιλιάδα, δε συμβαίνει το ίδιο με την παράσταση.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη, τα σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, η μουσική διασκευή - σύνθεση του Γιάννη Μακρίδη, η χορογραφία του Πέτρου Γάλλια, οι στίχοι τραγουδιών του Ανδρέα Κουλουμπή.

Παίζουν οι Αλεξανδρή Ευαγγελία, Βαρθαλίτης Αντώνης, Γεωργίου Χρίστος, Γεωργούση Κατερίνα, Δαλιάκα Αναστασία, Δουρμάζερ Αλίκη, Ισσόπουλος Βασίλης, Μελίδης Κωνσταντίνος, Μερμυγκάκης Πασχάλης, Στρατηγάκος Βαγγέλης, Τζαφέρης Κωνσταντίνος, Χαβιανίδης Θωμάς.

Παραστάσεις δίνονται κάθε Κυριακή στις 11:30 και στις 15:00. Για σχολεία, καθημερινά μετά από συνεννόηση στο τηλ.: 2310/933.103.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου